A
földimandula, más néven mandulapalka vagy tigrisdió neve félreértésre
adhat okot, hiszen nincs köze a valódi mandulához vagy dióhoz, nem
csonthéjas és nem is fán terem. A
fűfélék családjába tartozó növény amelyik föld alatt növekedő
gyökerében gumót növeszt (6 mm-25 mm átmérőjű). A növény gumóját
használják táplálkozási, gyógyászati, és halcsali célokra. A
földi mandula ízletes, tápláló, egészséges rágcsálnivaló, kiváló ital-
és sütemény-alapanyag, népszerű csemegévé válhat hazánkban is.
Fogyasztható nyersen, pirítva vagy őrölve, lisztként is. Gluténmentessége
és könnyű emészthetősége miatt lisztérzékenyek, roboráló diétán lévők,
emésztőszervi és bélműködési zavarokkal küzdők is fogyaszthatják.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése