Oldalak

2019. március 18., hétfő

A csipkebogyó

A csipkebogyó C-vitamin-tartalma egye­dülállóan magas: 100 gramm szárított bogyóban 1700–2000 milligramm található. Viszonylag sok gyógykeverékben használják a szervezet ellenálló képességének erősítésére, meghűlések kezelésére. Elismerésre méltó mennyiségben találunk benne A-, B-, D-, K-, E- és P-vitaminokat. Antioxidáns hatású flavonoidjai lassíthatják az öregedési folyamatokat, és hatásosak lehetnek a rák betegség megelőzésében. Gazdag nyomelemekben és ásványi anyagokban. Említhető a magnézium-, mangán-, kálium-, foszfor-, szelén-, valamint cinktartalma. Pektin és karotinoid is található benne, ezek étrendünk fontos kiegészítői. Részletek: http://magyarmezogazdasag.hu/2019/03/15/csipkebogyo-egy-igazi-csoda

Nincsenek megjegyzések: