A fekete fokhagymát
természetes eljárással, fermentálással kezelik. Az érlelési folyamat
akár több hónapig is eltarthat. Az erjedéshez megfelelő páratartalom és
magas hőmérséklet szükségeltetik. A fermentálás során a fokhagyma
belseje megfeketedik a melanoidin miatt; illata pedig egészen enyhévé
válik. A fekete fokhagyma
antioxidáns tartalma tízszer, kalcium tartalma pedig hétszer több mint a
fokhagymáé. Csökkenti a fáradtságot és az édesség utáni vágyat, javítja
az erőnlétet. Vértisztító hatású,
segíthet megelőzni a szívbetegséget, illetve szerepet játszhat a
koleszterinszint helyreállításában is. A fekete fokhagyma
áldásos hatásait Ázsiában már régóta ismerik, de az USA-ban és az
Egyesült Királyságban is különösen népszerűvé vált az utóbbi időkben.
Már létezik olyan magyarországi étterem, ahol használják édeskés íze
miatt.
Gondolkodjunk együtt! Ismerje meg az
Agrárium Klub tevékenységét.
http://agrarpraktikum.network.hu/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése