Oldalak

2019. március 8., péntek

Fekete fokhagyma...

A fekete fokhagymát természetes eljárással, fermentálással kezelik. Az érlelési folyamat akár több hónapig is eltarthat. Az erjedéshez megfelelő páratartalom és magas hőmérséklet szükségeltetik. A fermentálás során a fokhagyma belseje megfeketedik a melanoidin miatt; illata pedig egészen enyhévé válik. A fekete fokhagyma antioxidáns tartalma tízszer, kalcium tartalma pedig hétszer több mint a fokhagymáé. Csökkenti a fáradtságot és az édesség utáni vágyat, javítja az erőnlétet. Vértisztító hatású, segíthet megelőzni a szívbetegséget, illetve szerepet játszhat a koleszterinszint helyreállításában is. A fekete fokhagyma áldásos hatásait Ázsiában már régóta ismerik, de az USA-ban és az Egyesült Királyságban is különösen népszerűvé vált az utóbbi időkben. Már létezik olyan magyarországi étterem, ahol használják édeskés íze miatt.
Gondolkodjunk együtt! Ismerje meg az Agrárium Klub tevékenységét. http://agrarpraktikum.network.hu/

Nincsenek megjegyzések: