Oldalak

2010. március 7., vasárnap

Dobogós világcégek

A világ legbálványozottabb cégei

3. helyezett: UPS
A világ talán legismertebb csomagküldő szolgálata a UPS. A cég évről-évre 4 milliárd csomagot szállít a világ egyik pontjából a másikba. A UPS rendre meglepő újításokkal is előáll, így kerülhetett fel a dobogó harmadik fokára.
Az egyik legújabb ötletük a szén-dioxidmentes csomagküldés, melynél a fogyasztók extra díjat fizethetnek azért, hogy a cég kompenzálja a csomag szállításából fakadó szén-dioxid kibocsátást. A vállalat becslése szerint 2010 végéig a környezettudatos fogyasztók mintegy egymillió dollárt fognak ilyen célra fordítani.

2. helyezett: Intel
A világ legnagyobb processzorgyártója az amerikai Intel a rangsor ezüstérmese lett. A cég a processzorpiac 80%-át uralja, ennek ellenére 2009 nekik is nehéz esztendő volt, a válság miatt ugyanis a számítógépek iránti kereslet jelentősen visszaesett a világon.

1. helyezett: Disney
A világ egyik legnagyobb szórakoztatóipari cége nem a legismertebb figurájának, Miki egérnek köszönhetően került a lista élre. A vállalat egyik legerősebb márkája az amerikai ESPN sportcsatorna, amely összesen 98 millió amerikai háztartásba jut el, és a világ vezető sportcsatornájaként reklámozza magát. A Disney bevételeinek közel felét köszönhette az ESPN-nek 2009-ben - állítják a vállalatot ismerő pénzügyi elemzők.

Nincsenek megjegyzések: