Wolfgang Scholz: Házi sajtkészítés
Aki juhot, kecskét vagy tehenet tart, előbb-utóbb kerülhet abba a helyzetbe, hogy a fölös mennyiségű friss tejet valamilyen módon feldolgozza, hosszabb tárolásra alkalmassá tegye. A különböző tejtermékek (joghurt, túró, sajt) készítéséhez azonban ismerni kell azokat a biológiai és biokémiai folyamatokat, amelyek segítségével jó minőségű és jó ízű termékeket kapunk.
Bernhardt Gahm: Házi vágás
A kiadó azoknak az állattartóknak szánja kötetét, akik maguk szeretnék levágni és feldolgozni a háztájiban nevelt, hizlalt állataikat. A hasonló jellegű szakmunkáktól eltérően ez a kiadvány nemcsak a vágás és feldolgozás munkafolyamatait írja le, hanem a házi vágások során sokszor figyelmen kívül hagyott állat-egészségügyi és élelmiszer-higiéniai szempontokat is sorra veszi. De felhívja a figyelmet a jogi tudnivalókra is (házi hentesi foglalkozás, az értékesítés adójogi tudnivalói, munkavédelem stb.), melyek elsősorban a házi vágással hivatásszerűen foglalkozó bölléreket érdekelheti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése