Oldalak

2017. április 23., vasárnap

A MOBILISESME program

Kiutazás külföldi tapasztalatcserére. EU forrásokból és támogatással 2 hét - 2 hónap közötti időtartamra utazhatnak ki tanulási céllal hazai kkv-k szakalkalmazottai bármely EU-tagországba és a csatlakozókba. A kísérleti csereprogram (pilote project) célja a tanulás, nem a munkavégzés. Koncepciójában hasonló az egyetemisták Erasmus programjához.
Eredményeként a KKV-k növelik versenyképességüket az együttműködés, és új üzleti lehetőségek megnyitása révén, míg a szakképzett munkavállalóik új készségeket és tudást sajátítanak el a nemzetközi tapasztalat során. Az ott regisztrált partnerekhez lehet kiutazni más országokba. A kiküldött a küldő ország Nemzeti Kapcsolattartó Szervezetétől kapja az ösztöndíjat, miközben a munkahelye a kiküldés alatt is folyósítja neki a fizetését. Arra is van mód, hogy valaki a saját ismeretségi körében található külföldi partnerhez utazzon, amennyiben a fogadó vállalat szintén beregisztrál a nemzetközi rendszerbe. 2017.június 30-ig vissza kell érni a külföldi szakmai gyakorlatról!
>>> A küldő /fogadó cégeknek be kell regisztrálni a kifejezetten erre a célra létrehozott nemzetközi rendszerbe. http://matchmaking.mobilisesme.eu/
Részletes információ: Pályázati Tanácsadók Országos Szövetsége (PÁTOSZ) www.patosz.hu
További információ: mobilisesme@patosz.hu, mobilisesme@gmail.com

Nincsenek megjegyzések: