Oldalak

2017. április 23., vasárnap

Szakkönyvek...

Seléndy Szabolcs: Gyakorlati biogazdálkodás 2.
Bioállattartás (kecske, mangalica, tyúk, gyöngytyúk, méh), kemenceépítés és -használat, ökoszabályrendszer. A második kötetet, az előzőhöz hasonlóan, a biotermesztés területén sikeresen tevékenykedő biogazdák írták. 
Hans Späth, Otto Thume, Johann-Georg Wenzler: Kecsketartás
A kecske rendkívül intelligens, eleven, mindenre kíváncsi és játékos állat. Változatossá teszi mindennapjainkat. Ez a könyv tapasztalatokon és kutatásokon alapuló ismereteket közöl a kecske helyes tartásáról és gondozásáról, nem utolsó sorban a megfelelő fajta kiválasztásáról.
Várkonyi József - Áts Eteléné: Kecsketenyésztés kisgazdaságokban
Ebből a könyvből az elméleti tudnivalók mellett elsősorban a gyakorlati teendők ésszerű szervezése és a gazdaságos kecsketartás ismerhető meg. A valaha "a szegény ember tehenének" tartott kecske tartása hazánkban az elmúlt évtizedben újra fellendült, de a korszerű kecsketartás iránt érdeklődő tenyésztők szakirodalmi ellátottsága igen szűkös, ezért tekinthető alapvető műnek a szerzők munkája. 
Molnár Andrea, Molnár József: Kecsketenyésztés
A szerző i hitvallás: Aki kecsketartásra szánja el magát, az szeresse az állatot. Vegyen annyi fáradságot, hogy néhány napot töltsön el egy kecsketartó telepen. Ha ez idő alatt a kecske szeretete tovább erősödött benne, akkor néhány egyeddel kezdjen hozzá saját tenyészete megalapozásához. A sikeres kecsketenyésztés alapja az állatok szeretete.

Nincsenek megjegyzések: