Oldalak

2017. április 20., csütörtök

T A L L Ó Z Ó...

Állatalapú támogatás

Állatalapú támogatás esetén nincs lehetőség szankciómentes egységeskérelem-módosításra 2017. május 15. után. Azok a kérelmezett állatok, amelyek esetében határidőtúllépésére kerül sor, kizárásra kerülnek a támogatásból. Az állatlétszámot csökkenteni lehet, de javításra, új egyed benyújtására csak szankcióval van mód június 9-ig.

Megszüntették a tűzgyújtási tilalmat

A földművelésügyi miniszter a mai naptól az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások melletti területekre, 2017. március 3-tól, az EVgF/180/2017. számú határozattal elrendelt általános tűzgyújtási tilalmat azonnali hatállyal feloldja. Az erdőtüzek megelőzésével kapcsolatos további hasznos tudnivalókról az www.erdotuz.hu oldalon lehet tájékozódni.

Mezőgazdasági hírek...

Ezekre figyeljen az egyszerűsített kistermelői támogatás kérelmezésénél

A Földművelésügyi Minisztérium felhívja a mezőgazdasági kistermelői rendszerben részt vevő gazdálkodók figyelmét a 2017. évi egyszerűsített kérelmezési eljárás pontos menetére. 

A méltatlanul mellőzött spenót

Magyarországon a spenót az egyik legkorábbi szabadföldi zöldségféle.

Nemzetközi gabonapiaci pillanatkép

A Nemzetközi Gabonatanács (IGC) 735 millió tonnára jelzi (–2,5 százalék) a búza (durumbúzával együtt) 2017/2018. gazdasági évi globális termését.

Méregdrága traktorok...

Kinek éri meg? - Ezért vesznek 100 milliós méregdrága traktorokat: A döntés legfontosabb szempontjai.

A fűszernövényekről...

Hogyan termesszünk otthon fûszernövényeket?: Nem olyan nehéz, mint gondolnánk.

GMO-viszály

GMO-viszály: követ dobtak az állóvízbe ezzel a javaslattal: Ki jár jól, ha növelik a megengedett határértéket?

VP5-4.1.1.6-15 – Trágyatárolók építése

VP5-4.1.1.6-15 – Trágyatárolók építése intézkedés nyertes pályázóinak részére elérhetővé vált a kifizetési kérelmek benyújtását segítő kézikönyv, mely segítséget nyújt az elektronikus kérelembeadó felület használatához és a kifizetési kérelmek beadásához.
A kézikönyv és annak melléklete IDE KATTINTVA érhető el.




Nincsenek megjegyzések: