Oldalak

2017. április 23., vasárnap

T A L L Ó Z Ó...

Scio szenzor

SCiÓ-nak hívják. Neve a latin “tudni” igére utal. Egy molekuláris érzékelő, amely elfér az ember tenyerében. Lehetővé teszi, hogy bármilyen anyag kémiai összetételéről információt szerezzünk. Az új Scio szenzorral 5 másodpercen belül megtudhatjuk, hogy egy adott élelmiszer, kozmetikum, vagy gyógyszer milyen hatóanyagokat, vagy kórokozókat tartalmaz. Az első okostelefonra letölthető H2 applikáció a terv szerint 2017 közepén kerül piacra Kínában, és az év végén lesz elérhető a világ többi országában.

Föld Napja

A Föld napja (április 22.) alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A napot 175 országban tartják, Magyarország az elsők között csatlakozott 1990-ben a világméretűvé vált mozgalomhoz. A bolygónkon való életet, az erőforrásaival való rendelkezést ne alapvető jognak tekintsük, hanem olyasminek, ami kötelezettségekkel és komoly felelősséggel is jár.

AKG területi puffer...

Módosultak az alábbi felhívások: „Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés” (VP4-10.1.1-15); Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés (VP4-10.1.1-16); „Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása” (VP4-11.1.-11.2.-15). A módosítás a területi puffer bevezetésének alkalmazását ismerteti: a területi puffer (tolerancia) az EOV koordináták alapján beazonosított, térképileg lehatárolt összefüggő földterület körüli 3 m-es sáv.

AKI nemzetközi konferencia

Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) nemzetközi konferenciát szervez Budapesten 2017. május 9-én a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) REU közreműködésével "A rövid távú agrárpiaci kilátások környezeti fenntarthatósági vetülete" címmel.
A konferencián való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
A szervezők magyar nyelvű szinkrontolmácsolást biztosítanak. 
A regisztrációs felület a lenti hivatkozásra kattintva érhető el, 2017. április 30-ig.

REGISZTRÁCIÓS FELÜLET (HIVATKOZÁS) »
OUTLOOK_KONFERENCIA_20170509_PROGRAM (PDF) »

GUDI videópályázat...

A HAT Alapítvány 7-12. osztályos korosztály számára, a fenntarthatóság témájához szorosan kapcsolódó videópályázata!
Cél: A GUDIZÁS fogalmát szélesebb körben megismertetni a videópályázat segítségével. „Buy Goods, To be good!”, magyarul: „Vásárolj úgy, hogy jót teszel!”, azaz: jót tenni s jónak lenni tudatos vásárlás, újrafelhasználás, újrahasznosítás által, egyre nagyobb teret nyerjen.
A GUDIZÁS konkrétan azt jelenti, készüljön valami új a régi kidobásra ítélt holmikból, vagy adjuk le ott, ahol ezt hasznosítani tudják, vagy vásároljunk olyan helyről ahol a termék hátrányos helyzetű emberek munkájával készült, vagy a vásárlással támogassunk segítségre szoruló szervezeteket!
A GUDIZÁS fogalmának népszerűsítésére az alapítvány videópályázatot írt ki 7-12. osztályosok számára, ahol 70 mp-es videóban a gyerekek bemutathatják mit jelent számukra az, hogy vásárláskor jót tesznek, azaz felelősen vásárolnak.
Bővebb információ, pályázati feltételek:
http://hatalapitvany.wixsite.com/ezhat/gudi-video-palyazat
www.ittvagyok.org

 



Nincsenek megjegyzések: