Oldalak

2015. június 1., hétfő

T A L L Ó Z Ó...

EMVA kérelembenyújtási határidők módosítása

Módosulnak az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozott egyes beruházási jogcímeknél a megvalósítási és az utolsó kifizetési kérelembenyújtási határidők!
A Darányi Ignác Terv EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatósága egyes beruházási jogcímek vonatkozásában az irányadó 2015. május 31-i projektmegvalósítási és az utolsó kifizetési kérelembenyújtási határidők meghosszabbításáról döntött.

Földhivatali nyilvántartás

Júniustól három szervezet az ingatlan-nyilvántartásból elektronikusan feldolgozható adatokhoz juthat. A három jogosult szervezet: a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt., a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), valamint a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA).

Illegálisan árusított termésnövelő anyagok

Több száz, összesen 61 millió forint értékű engedély nélkül árusított termésnövelő anyagot vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy múlt heti ellenőrzésen. Az ellenőrzés eredményeként mintegy 40 raklapnyi, összesen 473 tétel műtrágyát, tápoldatot, termesztő közeget zároltak, mivel a forgalmazó a termékeket hatósági engedély, illetve bejelentés nélkül árusította.

400 milliárd forintot kapnak a gazdák az egységes agrártámogatás keretében

A magyar gazdák mintegy 400 milliárd forintnyi összeghez juthatnak az egységes agrártámogatás keretében.
A Debreceni Egyetem Agrártudományi Központ (DE ATK) Karcagi Kutatóintézetében Az őszi kalászos fajtabemutató című szakmai napon Gyuricza Csaba elmondta: az eddig körülbelül 1 millió hektárra beadott egységes kérelem keretében a gazdák több mint 30 féle agrártámogatást igényelhetnek.

Támogatják az öntözéses gazdálkodás fejlesztését

Mintegy 53 milliárd forint áll rendelkezésre az öntözött területek növelését, a víztakarékosságot, az energiahatékonyságot, a meliorációt és a vízvisszatartást elősegítő beruházások támogatására a vidékfejlesztési program keretein belül, amelyre öntözésfejlesztési igényeiknek megfelelően a mezőgazdasági szereplők pályázhatnak majd.

Bor és pezsgő rendezvények - 2015.06.27

Az idei évben első alkalommal június 27-én rendezik meg hagyományteremtő céllal országszerte a Magyar bor és pezsgő napját, a rendezvénysorozat Magyarország 22 borvidékén, egy időben zajlik majd.
A szervezők az egy időben koccintók számának rekordját is fel szeretnék állítani, az a cél, hogy legalább 100 ezren koccintsanak egyszerre országszerte az ünnepnap alkalmából. 

Nincsenek megjegyzések: