Oldalak

2015. június 3., szerda

Tápoldatok ellenőrzése...

Tápoldatokat ellenőrzött legújabb terméktesztjén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az átfogó vizsgálat során 50 termékből csaknem minden másodiknál akadt valamilyen gond, a hivatal több termék esetében forgalomba hozatali és felhasználási korlátozását rendelt el.
A tájékoztatás szerint a tápoldatok - szakmai nevükön engedélyköteles és uniós-jelölésű oldatműtrágyák - a növények tápanyag-utánpótlására szolgálnak, illetve a talajok tápanyag-szolgáltató képességét, termőképességét javítják. A forgalomba hozott termékeknek vagy az Európai Unió szabályozásának kell megfelelniük, vagy pedig magyar forgalomba hozatali és felhasználási engedéllyel kell rendelkezniük.
A megvizsgált 50 tápoldat közül 19 terméknél talált a Nébih beltartalmi hiányosságot. A szakemberek a jelölési követelményeket is vizsgálták és 6 terméknél találtak jelölési hibát. Összesen 24 termék nem felelt meg az előírásoknak. A hatóság a kifogásolt termékek esetében forgalomba hozatali és felhasználási korlátozását rendelt el.

Nincsenek megjegyzések: