2019. január 5., szombat
A talaj minőségének romlása
Európában mintegy 12 millió hektárnyi területet érint a talaj minőségének romlása.A talajokat folyamatosan pusztítja és tönkreteszi a gyors ütemű
építkezés, az infrastruktúra-fejlesztés és a bányászat. A talaj
szervesszén-tartalma csökken, ami növeli a további globális felmelegedést, csökkenti
a talaj termékenységét, rontja a szerkezetét, vízmegtartó képességét.
Az Európai Unió nem engedheti meg magának, hogy figyelmen kívül hagyja
ezeket a témákat. A talajok gondoskodnak a nélkülözhetetlen
tápanyagokról, a vízről, oxigénről, így segítenek az élelmiszer
megtermelésében, valamint mérséklik az árvíz kockázatát, tisztítják a
vizeket, nagy mennyiségű szenet raktároznak, és segítenek megőrizni a
biológiai sokféleséget fenntartó ökoszisztémákat. A teljes jelentés itt elérhető.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése