Az élelmiszer-pazarlás, angolul food waste, az utóbbi években népszerű
fogalommá vált. A legtöbb szakértő a fogyasztók és a kereskedelem
pazarló magatartásával foglalkozik, holott a fogyasztók után a második
legtöbb veszteséget a feldolgozóipar termeli. Az élelmiszer-feldolgozók számos akadályozó tényezővel szembesülnek,
amennyiben jó hasznosítási lehetőséget keresnének keletkező
élelmiszer-hulladékaiknak: ezek többsége szabályozási kérdés, de
emellett komoly kihívást jelent az is, hogy a melléktermékeknek nem
alakult ki valós piaca, nincs megfelelő, láncszerű együttműködés az
érdekeltek között, és jelenleg nincs elég ösztönző erő a veszteségek
csökkentésére.
Bővebben: (http://magyarmezogazdasag.hu/2019/01/30/nemcsak-fogyasztok-pazarolnak)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése