Oldalak

2011. január 3., hétfő

Könyvajánló...

Gallyas Csaba - Petrikás Árpádné: Növénytermesztési szótár
A szótár szókészletét a növénytermesztés és a szorosan hozzá kapcsolódó tudományágak területéről gyűjtötték a szerzők a kötetbe. Tartalmazza a kultúr- és gyomnövények, a kártevők és a kórokozók nevét, a növénynemesítés és az agrometeorológia alapfogalmait is. Nem hiányoznak a szótárból az öntözés, a melioráció, a gépesítés szakszavai sem.

G. Haensch, G. Haberkamp de Antón: Mezőgazdasági szótár
A hatnyelvű szótár hatodik - javított - kiadását éri meg. Több mint 12000 címszót tartalmazó szótárunk a jól bevált módszert, a szisztematikus, azaz a tartalmi szempontok szerinti felépítést alkalmazza. Ezen belül a következő témaköröket dolgozza fel: élelmiszer-ipari és mezőgazdasági alapismeretek, talajtan, általános biológia, genetika, növénytermesztés, legelőgazdálkodás, kertészet, szőlészet és borászat, állattenyésztés és -tartás, mezőgazdasági építmények és gépek, ökologikus földművelés.

Farkas József: Állattenyésztési szótár
Az Állattenyésztési szótár körülbelül 11000 magyar állattenyésztési szakszó, szóösszetétel, szakkifejezés angol, francia, német és orosz változatát tartalmazza. Az alapszókincs szintjén érinti az állattudomány olyan részterületeit, mint a tartástechnológia, a takarmányozás, az állategészségtan, a genetika, az állati termékek stb.

Dr. Thyll Szilárd: Környezettani kisszótár
A mintegy 7000 címszót, illetve kifejezést tartalmazó szótár a kapcsolódó tudományok (biológia, ökológia, fizika, kémia, agrártudomány, orvostudomány, közgazdaságtan stb.) legfontosabb, a környezettel kapcsolatos kifejezéseit is tartalmazza.

Nincsenek megjegyzések: