Nagyításhoz kattintson a képre
A sör (vagy régiesen ser, serital) malátából, valamint bizonyos pótanyagokból vízzel cefrézett, komlóval, illetve egyéb engedélyezett anyagokkal ízesített, sörélesztővel erjesztett, szén-dioxidban dús, alkoholtartalmú ital.
Pontosan nem tudjuk, mikor készítettek először sört, de az bizonyos,
hogy már az ókori egyiptomiak is főzték a Kr. e. 5. évezredben. A sörnek nagyon sok pozitív hatása van. Nélkülözhetetlen vitaminokat és
ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek az alkohollal együtt a szervezet
enzimaktivitását, az anyagcsere folyamatok jótékony gyorsítását
eredményezik. Nátriumban szegény, nem tartalmaz zsírokat és 92%-nál több
vízből áll.
A túlzott alkoholfogyasztás hosszú távon számos betegséget okoz, károsítja a májat,
az idegrendszert, és megrövidíti az élettartamot. Az alkohol rövid távú
hatásai közé tartozik a koncentráció csökkenése és a reakcióidő
megnövekedése.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése