Oldalak

2010. december 16., csütörtök

Kiszámítható agrárpolitika...

ELEMZESKOZPONT.HU   |   2010.12.15
Az agrárkormányzat egyik legfőbb feladata az ágazat jövőképének és stratégiájának megalkotása, amely azt a célt szolgálja, hogy a következő évek legfontosabb feladatai és a megvalósulásukhoz a megfelelő eszközök világosan meghatározásra kerüljenek - erről Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára beszélt a Napi Gazdaságnak.
A napilap keddi számában megjelent cikk szerint Feldman Zsolt azt mondta: el kell kezdeni a kockázatkezelési rendszer újjáépítését, továbbá át kell vizsgálni azokat a szabályozási eszközöket, amelyek alapvetően ahhoz segítik hozzá a mezőgazdaságot, hogy könnyebben tudjon bevonni külső finanszírozási forrásokat. Beszélt arról is, hogy a termőföld-moratórium meghosszabbítása kapcsán bizakodó a kormányzat, de a következő év elengedhetetlen feladata lesz egyes birtokpolitikai döntések meghozatala és az ehhez kapcsolódó munkák megvalósítása.
A támogatásokkal kapcsolatban a helyettes államtitkár kiemelte, hogy meglévő forrásokat azokra a területekre kell összpontosítani, amelyeken a kitűzött kormányzati célok a leginkább megvalósíthatók és e körben az állattenyésztés és a kertészet - ahogy fogalmazott - egészen biztosan elsődleges helyen lesz. Előrevetítette: a következő hónapok egyik legnagyobb feladata a vízgazdálkodáshoz köthető felelősségi viszonyok tisztázása lesz.

Nincsenek megjegyzések: