Oldalak

2010. december 6., hétfő

Könyvajánló...

Husti István: Műszaki és beruházási ismeretek
A mezőgazdasági termelésben, annak fejlesztésében meghatározó szerepe van a műszaki tudásnak és a beruházásokkal kapcsolatos ismereteknek. A könyv célja, ezen ismeretek rendszerezett, közérthető nyelvezetű, olvasmányos bemutatása.

A fejezetek:
A mezőgazdasági erőgépek, motorok
A növénytermesztés gépei
Az állattartási, illetve majori munkák gépei
Gépi technológiák tervezési alapkérdései
Üzemeltetés és gépfenntartás
Megújuló energiaforrások
Munkabiztonsági elvek, szabályok
Beruházások tervezése és megvalósítása

Bába Éva - Berde Csaba: Az idő. A XXI század erőforrásáról, vezetőknek
Az idő nemcsak az ember mindennapos tevékenységében meghatározó fontosságú és alapvető feltétel, hanem hasonló jelentősége van a vállalati és üzleti folyamatokban is. A XX. Század végén, a XXI. Század elején a gazdasági folyamatok rendkívüli mértékben felgyorsultak. A szervezetek sikerességét alapvetően meghatározza, hogy milyen gyorsan képesek alkalmazkodni. Az alkalmazkodás gyorsasága, azaz a reakcióidő rövidsége alapvető fontosságú az eredményességben. Ezeknek a hatásoknak köszönhetően az időtényező egyre inkább felértékelődik, mind a társadalmi, mind az üzleti folyamatokban.

Békési Zoltán - Csernai Erzsébet: Házi pálinkafőzés
Az Európai Unió területén egyedül Magyarország használhatja a pálinka nevet. Az is előírás, hogy „pálinkának csak az a gyümölcspárlat nevezhető, amelyet Magyarországon termett nemes és vad gyümölcsből, szőlőtörkölyből, illetve aszú szőlőtörkölyből készítenek, és amelynek cefrézését, lepárlását, érlelését és palackozását is Magyarországon végzik.
A cefre készítése során semmiféle cukor nem alkalmazható, ugyan így a pálinkába aroma vagy cukor sem tehető. A pálinkához nem adható tömény vagy hígított alkohol, és nem lehet ízesíteni, színezni.”

Nincsenek megjegyzések: