Oldalak

2010. december 6., hétfő

Agrártámogatások előfinanszírozása...

Előfinanszírozzák az agrártámogatásokat a pénzügyi intézmények

Előfinanszírozzák a bankok a gazdálkodóknak járó támogatásokat – hívja fel a figyelmet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). A termelőknek azonban igazolniuk kell, hogy támogatási kérelmet nyújtottak be. Egy gazdálkodóhoz csak egy bankszámlaszám tartozhat, amelynek szerepelnie kell az MVH ügyfél-nyilvántartásában is.

A gazdáknak lehetőségük van arra, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által nyújtott várható támogatások összegét a bankok előfinanszírozzák – állapítja meg a hivatal közleménye. A termelők a támogatás meghitelezésére finanszírozási kapcsolatot kezdeményezhetnek az általuk kiválasztott hitelintézettel. A szerződés megkötéséhez igazolniuk kell, hogy támogatási kérelmet nyújtottak be az MVH-hoz. A bankok különböző mértékig finanszírozzák elő az összeget.
Egy gazdálkodóhoz csak egy bankszámlaszám tartozhat, amely az MVH ügyfél-nyilvántartásában is szerepel -. hívja fel a figyelmet az MVH. Kifizetés pedig kizárólag erre a nyilvántartott bankszámlaszámra történhet. A bank számára pedig az nyújt garanciát, hogy a gazdálkodó csak a hitelintézet hozzájárulásával változtathatja meg az MVH-hoz bejelentett számlaszámot, ezzel egyben biztosított a gazdának nyújtott hitel visszafizetése.
Az ügyfél-nyilvántartási rendszerbe bejelentett fizetési számlaszám módosítását az MVH abban az esetben fogadja el, ha a hitelintézet, illetve egyéb pénzügyi intézmény (például faktorcég) hozzájárult a módosításhoz, illetve a bankszámla megváltoztatására vonatkozó megállapodást az MVH felé bejelentették.
Forrás: Agromonitor.hu 2010. december 03.

Nincsenek megjegyzések: