Oldalak

2010. december 15., szerda

Könyvajánló...

Rudolf Subik - Libor Kunte: Kaktuszok enciklopediája
A kaktuszok a földrajzi származás szerinti sorrendben szerepelnek a könyvben. Az egyes fajokbemutatása, a fejlécnél szerpeltetett jelekkel kiegészítő ismeretek adása egységes szerkezet szerint, hasznos ismeretekkel szolgál az olvasó számára. Csodálatos felvételek mutatják be a fajokat. Szép kivitelű, igényes munka.

Dr. Tóth Endre Kristóf: Krizantém
A krizantém óriási változatossággal és rendkívül jó vázatartóssággal megáldott növény. Európa valamennyi országában a tíz legkedveltebb dísznövény között jegyzik. Azon kevés kultúra közé tartozik, amely az utóbbi két évtizedben is meg tudta őrizni, sőt kissé növelni is tudta a termesztési és értékesítési pozícióját Magyarországon.

Márk Gergely: Magyar rózsák könyve
A könyv mindent tartalmaz, amit a rózsáról tudni érdemes, és ami a rózsák eredményes neveléséhez, gondozásához szükséges. Fontos gyakorlati kérdésre ad választ a Hogyan válasszunk rózsát című fejezet a könyv élén, amit az ültetési tudnivalók ismertetése követ. Leírja a balkonon és edényben tartható rózsákhoz kapcsolódó alapismereteket. A talaj-, tápanyagigény ismertetését alapos szaporítási ismertető követi, különösen sok gyakorlati tapasztalat közreadásával.

Nincsenek megjegyzések: