Oldalak

2010. december 2., csütörtök

Változtak a számlázási szabályok

A nemzetgazdasági miniszter rendelete szeptember 27-ével hatályon kívül helyezte azt a rendelkezést, amely szerint "a számlázó programnak a számla adattartalmának papírra nyomtatása során biztosítania kell, hogy a számla eredeti és másolati példánya egymástól megkülönböztethető, és eredeti példányként csak egy példányban legyen nyomtatható"

A jövőben is változatlan kötelezettség, hogy a számlapéldányokkal hiánytalanul el kell tudni számolni. Ez teljesül, ha a korábbi gyakorlat szerint az egyes számlákon továbbra is feltüntetik a példányszámokat, illetve annak eredeti, vagy másolati jellegét.

Azonban a módosítás szerint a számlapéldányszámok - program általi rávezetése nélkül is kibocsátható számla. Ez esetben azonban kérdésként merül fel, hogy az adózó milyen módon tud eleget tenni a kibocsátott számlákra vonatkozó szigorú számadás, illetve a számlapéldányok hiánytalan elszámolására vonatkozó, továbbra is hatályos követelményeknek.

Addig is, amig ki nem alakul valamiféle elfogadott gyakorlat - a szigorú számadási kötelezettség miatt javasolt a számlán a példányszámok feltüntetése.
(f:AdóNet.hu)

Nincsenek megjegyzések: