Oldalak

2019. április 5., péntek

Föld Napja a Rózsakertben

A 2019. évi központi Föld Napja rendezvény a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. szervezésében április 26-án, pénteken 9 órakor kezdődik Budatétényben (1223 Budapest, Nagytétényi út 190.). A hivatalos megnyitó után az Országos Meteorológiai Szolgálat légköri szondájának felbocsátását tekinthetik meg a látogatók 10:20-tól a Rózsakertben.
A kiállítók között a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, a Magyar Természettudományi Múzeum, a Növényi Diverzitás Központ, a Pilisi Parkerdőgazdaság, a mYnest (természetfotós játszótér) és a Nemzeti Élemiszerlánc-biztonsági Hivatal „Maradék nélkül” programja is bemutatkozik. A rendezvény 15 óráig tart. Várhatóan interaktív gyermekfoglalkozások, tevőleges környezetvédelem és komposztálási gyakorlat, játékok, fejtörők, kvízek, élőlénybemutatók várják a csoportokat.
Kérjük, hogy az iskolák jelezzék részvételi szándékukat a hermanottointezet@hoi.hu e-mail címen.
A rendezvény ingyenes. A Budatétényi Rózsakert Magyarország legnagyobb rozáriuma (https://fruitresearch.naik.hu/gyki-budatetenyi-rozsakert).

Nincsenek megjegyzések: