Oldalak

2019. április 28., vasárnap

Mobilfüggőség?!

Csak negyven év múlva fogjuk látni, pontosan hova vezetett a folyamatos online jelenlét és a telefonunktól való erős függés, a tendencia azonban jelenleg aggasztónak látszik – fogalmazott Zacher Gábor a Smart konferencián.
A toxikológus feltette a kérdést: ki az, aki el tudja képzelni egy napját telefon nélkül? Kérdésére nem sokan válaszolnának igennel: felmérések szerint az emberek 25 százaléka felkelés után egyből a telefonja után nyúl – és a valós szám ennél jóval több lehet, ha azt vesszük figyelembe, hogy a többséget a telefonja ébreszti. 33 százalék azért saját bevallása szerint előbb elmegy vécére, és csak utána ellenőrzi a készüléket.
Az Egyesült Államokban a tinik 45 százaléka folyamatosan online van – ez a szám hazánkban egyelőre még egy kicsit kevesebb, de gyaníthatóan nem sokáig. Ennek következménye egyfajta furcsa elmagányosodás: miközben online rengeteg barátjuk van, az életben egyre nehezebben tudnak kommunikálni egymással. Az egyetemisták 25 százalékával előfordult már olyan is, hogy álmában írt valakinek üzenetet, úgy, hogy felébredve nem is emlékezett már rá.

Nincsenek megjegyzések: