Oldalak

2010. október 20., szerda

MVH - Aktuális...

Aktuális
Intervenciós kukoricát értékesít az MVH

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 3141,5 tonna fennmaradt kukorica készletet értékesít október 20-ától. Az uniós jogszabályoknak megfelelően a felhalmozott gabonafélék eladására saját hatáskörben akkor van lehetőség, ha annak mennyisége ötezer tonna alá csökken.

Az értékesítési eljárás alapvetően nem különbözik a korábbi évek gyakorlatától. Ajánlatot MVH-s regisztrációs számmal rendelkező magánszemélyek és cégek is tehetnek, ha előzetesen 10 euró/tonna pályázati biztosítékot letétbe helyeznek a Hivatalnál. A pályázati napok október 20-át követően minden héten szerdánként lesznek, és az értékestés előreláthatólag december 15-ig tart. Az ajánlatoknak a benyújtási napokon legkésőbb délelőtt 10 óráig az MVH-hoz meg kell érkezniük.

Árajánlatot - faxon, írásban vagy személyesen - az MVH vonatkozó közleményének mellékletében közzétett egyes tételek teljes mennyiségére lehet tenni. A Hivatal bíráló bizottsága a piaci árak függvényében dönt a pályázatokról, majd három munkanapon belül minden érintetett értesít faxon vagy levélben.

Az elnyert tételekre továbbra is egy hónapos fizetési és elszállítási határidő vonatkozik. Amennyiben az árut a vevő nem fizeti ki határidőre, a biztosíték elvesztésével kell számolnia. Abban az esetben, ha a kifizetett kukoricát nem szállíttatja el a megadott időn belül, az a raktárban marad, és a vásárló viseli az ezzel kapcsolatos további összes költséget és kockázatot.

Nincsenek megjegyzések: