Oldalak

2010. december 1., szerda

ÚMVP 76/2010. XII.1. sz. közlemény... Aktuális!

Az ÚMVP Irányító Hatóságának 76/2010. (XII. 1.) közleménye
az AKG rendelet módosításáról


Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága felhívja az érintettek figyelmét arra, hogy 2010. november 30-án kihirdetésre került az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet módosítása.

A módosításokat a vidékfejlesztési miniszter 35/2010. (XI. 30.) VM rendelete tartalmazza, amelynek legfontosabb rendelkezései a következőek:

A gazdálkodási napló (web-GN) elektronikusan rögzítendő adatait első alkalommal 2010. december 10-ig kell benyújtani a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalhoz, az általa működtetett elektronikus felületen keresztül. A kötelezően feltöltendő adattartalmat az ÚMVP IH 22/2010. (IV. 13) közleménye tartalmazza, további információk az MgSzH honlapjának Nyomtatványok/Xml feltöltő menüpontja alatt találhatóak. A továbbiakban az adatfeltöltésre változatlanul minden év szeptember 1. és november 30. között van lehetőség.

A gazdálkodási napló papíralapon történő benyújtása nem felel meg a 61/2009. (V. 14.) FVM rendelet 18.§ (7) pontjában előírt kötelezettség betartásának.

A gazdálkodási naplóval egyidőben a 2009/2010. gazdálkodási évre vonatkozó tápanyag-gazdálkodási terv adattartalmát is be kell nyújtani.

A kötelezettségátadásra vonatkozó kérelmet, továbbá a jogutódlás bejelentését a kötelezettségátvevőjének elektronikus úton kell benyújtani az MVH-hoz. A kötelezettség átvevője által elektronikusan benyújtott kérelem egy kinyomtatott példányát a kötelezettséget átadó és a kötelezettséget átvállalni kívánó - jogutódlás bejelentésekor a támogatott ügyfél elhalálozása esete kivételével - együttes aláírásával ellátva kell benyújtani a kötelezettségátadást kérelmező lakhelye vagy székhelye szerinti illetékes MVH kirendeltségre. A kötelezettségátadására vonatkozó kérelem beadásának a határideje a 2010/2011., azaz a második gazdálkodási év vonatkozásában 2010. december 31.

A teljes kérelem visszavonás, a teljes célprogram visszavonás, valamint a kötelezettségvállalással érintett egybefüggő terület visszavonás iránti kérelmet- a támogatott ügyfél elhalálozása esete kivételével - elektronikus úton kell benyújtani az MVH-hoz. A támogatott elhalálozása esetén a fenti kérelmeket postai úton, az MVH által rendszeresített formanyomtatványon lehet benyújtani a támogatásra jogosult székhelye vagy lakhelye szerinti illetékes megyei MVH kirendeltségére.

Bejelentett vis maior esemény bekövetkezésekora kötelezettségvállalással érintett egybefüggő terület visszavonása iránti kérelmet az adott gazdálkodási évre vonatkozóan az adott évre vonatkozó egységes kérelem benyújtási időszak végéig kell elektronikusan benyújtani az MVH-hoz.
Forrás: VM - Agrárfejlesztési Főosztály
2010.12.01

Nincsenek megjegyzések: