Oldalak

2010. október 18., hétfő

Intervenciós értékesítés...

Intervenciós kukoricát értékesít az MVH

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) 3.141,5 tonna megmaradt intervenciós kukorica készletet értékesít október 20-ától - közölte az MVH hétfőn.
Az uniós jogszabályoknak megfelelően a felhalmozott gabonafélék eladására saját hatáskörben akkor van lehetőség, ha annak mennyisége ötezer tonna alá csökken.

Az értékesítési eljárás alapvetően nem különbözik a korábbi évek gyakorlatától. Ajánlatot MVH-s regisztrációs számmal rendelkező magánszemélyek és cégek is tehetnek, ha előzetesen tonnánként 10 eurós pályázati biztosítékot letétbe helyeznek a hivatalnál.

A pályázati napok október 20-át követően minden héten szerdánként lesznek, és az értékesítés előreláthatólag december 15-ig tart. Az ajánlatokat legkésőbb délelőtt 10 óráig kell beküldeni a benyújtási napokon az MVH-hoz.

A hivatal bíráló bizottsága a piaci árak függvényében dönt a pályázatokról, majd három munkanapon belül minden érintettet tájékoztat faxon vagy levélben.

Az elnyert tételekre továbbra is egy hónapos fizetési és elszállítási határidő áll fenn.

Az MVH-nál az MTI kérdésére közölték: a most eladásra kínált kukorica a mintegy 440 ezer tonnás intervenciós készletből maradt, és 2008-ban takarították be a terményt.
f:MTI

Nincsenek megjegyzések: