Oldalak

2010. május 24., hétfő

ERTI

Erdészeti Tudományos Intézet, Sárvár (ERTI)
http://www.erti.hu/index.php
Postacím: 9600 Sárvár, Várkerület 30/A
E-mail cím: erti@erti.hu
Telefon: 1-438-5887
Fax: 1-326-1639

Az Erdészeti Tudományos Intézetet (ERTI) 1897. december 31-én alapították.

Az erdészeti kutatás központi feladata az erdő termőhelyi viszonyainak, fejlődésének és növekedésének vizsgálata volt a célszerű erdőművelési beavatkozások meghatározása érdekében. Az erdő sokrétű szerepének állandó bővülése, az erdők egészségi állapotának az utóbbi évtizedekben megfigyelt romlása, valamint a környezeti viszonyokban beállt változások szükségessé tették a biológiai alapú kutatások további fokozatos bővítését.

Az erdészeti kutatások döntő többsége alkalmazott jellegű. Az eredmények kutatási jelentések és szakértői (megbízásos) anyagok, szaktanácsadás, valamint továbbképzés formájában viszonylag gyorsan a gyakorlat rendelkezésére állnak.

Újabban az intézet feladatait a földművelésügyi miniszter 54.326/6/1992. sz. határozata állapította meg, amely szerint a fő feladatot az agrártudományi kutatás-kísérleti fejlesztés keretében az erdőgazdálkodás fejlesztésére irányuló komplex kutatások alkotják.

Az intézet tevékenysége a feladatnak megfelelően sokrétű, és az alaptudományi kutatásoktól az erdőgazdálkodás sokféle gyakorlati kérdésére terjed ki. A kutatásokat a következő tudományos osztályok keretén belül folytatjuk:

Ökológiai és Erdőművelési Osztály
Nemesítési Osztály
Ültetvényszerű Fatermesztési Osztály
Erdővédelmi Osztály
Ökonómiai Osztály

Nincsenek megjegyzések: