Oldalak

2010. május 24., hétfő

FVM/eredményeink...

A nemzeti agrár- és vidékfejlesztésben elért eredményeink

Magyarország éghajlati és talajadottságai, a mezőgazdasági terület rendkívül magas, több mint 63%-os aránya, a biológiai alapok, a szakképzett munkaerő és termelési tradícióink, valamint a kialakult munkakultúra jó alapfeltételeket biztosítanak agrárgazdaságunknak. Mindezek megfelelő agrárpolitikai célrendszer és következetes agrárpolitikai irányítás mellett potenciális versenyelőnyt hordoznak.
 
A mezőgazdasági termelés kedvező lehetőségeinek kihasználása mindig is az agrárpolitika fontos eleme volt és marad a jövőben is. Az ország kiegyensúlyozott fejlődése, a területi differenciálódás mérséklése, a zavartalan belső ellátás, a foglalkoztatottság biztosítása és a fizetési mérleg javítása szempontjából kiemelt szerepe van a mezőgazdasági és élelmiszeripari ágazatoknak.
 
Az agrárkormányzat legfontosabb feladatait az elmúlt 8 évben a jellemzően agrárpiaci válságok kezelése, az EU csatlakozásra való felkészülés felgyorsítása, a közös agrárpolitika előírásainak való megfelelés és a közös döntéshozatalban való részvétel, valamint a tagság előnyeinek a lehető legszélesebb kihasználása tették ki.
 
Csatolt dokumentumok:

Nincsenek megjegyzések: