Oldalak

2010. május 31., hétfő

Könyvajánló...

Bicsérdy Gyula - Szenti Tibor: Állatjelölések
A különféle módszerekkel összegyűjtött égetett állatjelek, állatjelölések, tulajdonjegyek összefoglalása a könyv. Közérthető megfogalmazással íródott, hogy azok számára, akik e témakörrel ilyen mélységben nem foglalkoztak, könnyebben érthető legyen a bemutatott gyűjtés, illetve a levonható következtetések

Dr. Mucsi Imre, Szabó János: Gazdászok zsebkönyve
Rövid, tömör fogalmazású zsebkönyv a gazdászok számára.
Fejezetcímei:
Talajművelés és növénytermesztés
Takarmányozás
Állattenyésztés
Állategészségügy
Műszaki ismeretek
Vállalatgazdasági irányelvek
Környezetvédelem
Számítási alapelvek normák, mértékegységek

Dr. Gonda István: Csonthéjas gyümölcsfák metszése
A könyv, az igen gazdag ábra és képi illusztrációval a maga nemében kuriózumnak számít a hazai gyümölcstermesztés területén. Eddig ugyanis még nem jelent meg ilyen, kizárólag a csonthéjasok metszésével foglalkozó munka. Ez bátor vállalkozásnak tekinthető, ugyanis a hazai irodalmakban a csonthéjasok sokszor felületesen szerepelnek, vagy ellenkezőleg, egy-egy gyümölcsfajnál igen részletes az ezek metszésével való foglalkozás.

Kabódi Istvánné: Falusi turizmus
A vidék kitörésének egyik lehetőségét sokan a falusi turizmus felfuttatásában, feltételei kialakításában látják. A vidéki élet iránti nosztalgia, a falusi élet egyszerű, természetközeli kényelme, szépsége, romantikája vonzóvá tehető a város forgatagában szocializálódott ember számára. Az ország rejtett szépségeinek megismerésére, a falusi szokásokra való rácsodálkozás, a szabadban eltölthető idő, az egészséges életmód mind-mind vonzóvá és jövedelmezővé tehető.

Nincsenek megjegyzések: