Oldalak

2010. október 16., szombat

Kárenyhítési kérelmek benyújtása...

A Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatója a kárenyhítési kérelmek beadási határidejéről

A Vidékfejlesztési Minisztérium felhívja a károsult gazdálkodók figyelmét, hogy a kárenyhítő juttatások iránti kérelmüket 2010. október 20-ig az MgSzH-hoz nyújthatják be, amennyiben:
  • a nemzeti agrár-kárenyhítési rendszerben kötelező jelleggel részt vesznek, vagy ahhoz önkéntesen a kárenyhítési eljárásról szóló 32/2009. (III. 31.) FVM rendelet előírásai szerint csatlakoztak, és
  • a részükre megállapított kárenyhítési hozzájárulást maradéktalanul a jogszabályban meghatározott határidőre befizették, valamint
  • a gazdaságot ért elemi kárt a területileg illetékes megyei mezőgazdasági szakigazgatási hivatalnak (MgSzH) az arra rendszeresített nyomtatványon bejelentették.
A határidő elmulasztása jogvesztő hatályú, a határidőn túl benyújtott kérelmek elutasításra kerülnek.
 
Azok a gazdálkodók, akik e határidőre a betakarítást még nem fejezték be, és emiatt a pontos hozamérték-csökkenést sem tudták kiszámolni, a kérelmüket az előzetesen becsült adataik alapján tölthetik ki és adhatják be 2010. október 20-ig. A betakarítás befejezését követően megállapított hozamérték-csökkenés eltérését új kárenyhítő juttatás iránti kérelemmel kell korrigálni, amelynek benyújtási határideje 2010. december 20. Az erre vonatkozó rendelkezéseket a kárenyhítési eljárásról szóló 32/2009. (III. 31.) FVM rendelet 11. § (3) bekezdése tartalmazza.
 
Kapcsolódó  cikkek:
32/2009. (III. 31.) FVM rendelet


Forrás: -Agrárközgazdasági Főosztály

2010.10.15

Nincsenek megjegyzések: