Oldalak

2010. október 8., péntek

XIV. "Erdők Hete" a biológiai sokféleség jegyében

2010.10.07. 17:04

Erdők HeteA XIV. Erdők Hete nyitórendezvényét október 8-án, pénteken tartják a Parlamentben, ahol az Erdészeti erőforrások a Kárpát-medencében - címmel tartanak előadásokat.
Az Erdők Hete programsorozat időpontját és a koordináló szervezetet az Erdők védelméről szóló törvény alapján minden évben a vidékfejlesztési miniszter jelöli ki. Az Erdők Hete az idén október 11-17 tart, Fazekas Sándor a rendezvény szervezésére az Országos Erdészeti Egyesületet kérte fel.
Október elején immár 14. alkalommal várják a szakma képviselői az erdő- és természetjáró rajongókat és érdeklődőket az ország több pontján.
Az idei rendezvénysorozat fővédnökségét Schmitt Pál köztársasági elnök vállalta. A programokat az állami erdőgazdasági részvénytársaságok, a magán erdőgazdálkodók, valamint egyéb, az erdők ügyéért tenni akaró egyesületek, társaságok állították össze.
A szervezők elsődleges célja, hogy hazánk lakossága tájékoztatást kapjon az erdők állapotáról, az erdőgazdálkodás jelenlegi helyzetéről és a Nemzeti Erdőprogramról.
 
2010. a Biodiverzitás éve, ezért a az Erdők Hete fő témája: „Az erdők szerepe a biológiai sokféleség védelmében és fenntartásában”.
A jövő héten, több helyszínen különféle programokból válogathatnak a látogatók. Országosan 32 erdei iskolában mintegy 100 eseményt szerveznek, közel 30 ezer gyermeknek. Az iskolásokat az idei évben is több színes rendezvény várja, részt vehetnek denevér lesen, az erdei játszóházak gyermekprogramjaiban, vagy avatott szakvezetővel járhatják be az erdei tanösvényeket, és megismerhetik az erdei fák és állatok számtalan apró titkát. Az érdeklődők nyílt napokon ismerkedhetnek az erdészek munkájával, és közvetlenül is feltehetik az erdőt és az erdőgazdálkodást érintő kérdéseiket. (f:VM)

Nincsenek megjegyzések: