Oldalak

2010. november 29., hétfő

Könyvajánló

Dr. Mikecz Béla: Lóismeret vezérfonal
A Lapu kiadó folytatja a lótartással kapcsolatban megjelent könyvek reprint kiadását. Ez a könyv 1936-ban jelent meg, annak hasonmás kiadása. A szerző írja előszavában: ..lóval foglalkozó katonának, a magyar lótenyésztőnek, a lótartó gazdának kötelessége, hogy e nemes háziállattal s ezzel kapcsolatos tudni- és tennivalókkal minél jobban megismerkedjék.

Claudia Brandstatter: Pincétől a piacig
A Mezőgazda Kiadó által gondozott Borász Akadémia című sorozat újabb, immár hatodik kötete. A szerző azt a tíz legfontosabb alapelvet mutatja be könyvében, melyek segítségével és alkalmazásával befolyásolni lehet a borfogyasztók vásárlási magatartását.

Csányi Sándor - Heltai Miklós: Vadbiológiai olvasókönyv
A könyv a Szent István Egyetem Vadvilág Megörzési Intézete munkatársainak az elmúlt években a vadászati sajtóban közölt írásait tartalmazza. Az olvasó tájékozódhat, a vadbiológia fogalmáról, az itt dolgozók munkájáról, megismerheti az új évezred technológiáját és annak alkalmazását.

Nábrádi András - Pupos Tibor: A stratégiai és üzleti tervezés gyakorlata
A fő fejezetek:
A tervezés mint menedzsment funkció
A vállalati stratégia, stratégiai terv
Az üzleti terv mint a stratégia megvalósításának eszköze
Beruházások tervezése
Az üzleti terv elkészítése.

Mikó Zoltán - Papp Zsigmond - Kristó Katalin - Boros Anita - Imre Miklós : Agrár- és vidékfejlesztési igazgatás
Az EU közös agrárpolitikája új jogi és gazdasági megközelítésekkel gazdagította a hazai közgondolkodást, amelyek mindenképpen szükségessé teszik az állandóan változó közösségi és nemzeti agrár- és vidékfejlesztési joganyag folyamatos tanulmányozását.

Husti István: Projektmenedzsment a mezőgazdaságban
A projektmenedzsment az erőforrások szervezésével és azok irányításával foglalkozó szakterület, melynek célja, hogy az erőforrások felhasználásával végzett munka eredményeként egy adott idő- és költségkereten belül sikeresen teljesüljenek a projekt céljai.

Nincsenek megjegyzések: