Oldalak

2010. november 28., vasárnap

Ügyeljünk a határidőkre!!!


AKG jelentési határidők...

Sorozatos határidők az agrár-környezetgazdálkodási programban
A termelőknek az úgynevezett WEB-gazdálkodási naplót (WEB-GN) szeptember 1. és november 30. között kell benyújtaniuk. A gazdálkodási napló és az előző gazdálkodási év tápanyag-gazdálkodási tervének egyes adatait kell elektronikus formában kell eljuttatni a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) számára. Erre egy internetes oldal ad lehetőséget, amelyet a gazdálkodók a www.mgszh.gov.hu címen a nyomtatványok menüben érhetnek el. (Az adatok egy file feltöltő felület segítségével, illetve a falugazdász-irodákban is feltölthetők.).  
Hasonló a helyzet a nitrát adatszolgáltatással is, amelyet 2010. szeptember 1. és december 31. között kell megküldeni, és ez évtől lehetőség van az elektronikus teljesítésre is a fenti weblapon.

Szintén szeptember 1. és november 30. között kell benyújtani az elmúlt évi tápanyag-gazdálkodási tervet (tgt) az MgSzH-nak. Ebben a tavalyi tgt adatait kell részletezni, míg 2010. szeptember 30-ig a 2010/2011 gazdálkodási évre vonatkozót kell a gazdálkodónak elkészítenie. Amennyiben a "főnövény" betakarítására ezt követően kerül csak sor, a terveket a betakarítást után kell haladéktalanul elkészíteni. A termelőknek emellett évről-évre földhasználati terveket is kell készíteniük szeptember 30-ig.
Amennyiben valaki nem vezeti a gazdálkodási naplót, kizárhatják az adott gazdasági évre járó támogatásból – hívja fel a figyelmet az MA. Ha a termelők a napló meghatározott adatait nem nyújtják be, a támogatás 30 százalékától eshet el, de a hivatal büntetheti a felsorolt egyéb adatszolgáltatással kapcsolatos hiányosságokat is.

Nincsenek megjegyzések: