Oldalak

2010. november 22., hétfő

Könyvajánló...

Antal József: Növénytermesztéstan 1.
A szántóföldi növénytermesztés általános érvényű tudásanyagát tartalmazza a könyv első része. Tisztázza az alapfogalmakat, a talaj-termőhely-növény közötti összefüggéseket, az elővetemény, a vetésváltás, a vetésforgó hasznosságát, a talaj-előkészítés, talajművelés, tápanyagellátás jelentősségét, választ ad a növényápolás, az öntözés, a betakarítás, a tárolás alapkérdéseire. A növénytermesztés hagyományos és lassan kibontakozó új (ökológiai, integrált, precíziós, stb.) rendszereinek ismeretével zárul az első rész.

Antal József: Növénytermesztéstan 2.
A szántóföldi növénytermesztés általános érvényű tudásanyagát tartalmazza a könyv első kötete. Tisztázza az alapfogalmakat, a talaj-termőhely-növény közötti összefüggéseket az elővetemény, a vetésváltás, a vetésforgó hasznosságát, a talaj-előkészítés, talajművelés, tápanyagellátás jelentőségét, választ ad a növényápolás, az öntözés, a betakarítás, a tárolás alapkérdéseire. A gabonafélék termesztésének hazai feltételeit, módjait, lehetőségeit tartalmazza a zárófejezet.

Antal József: Növénytermesztők zsebkönyve
Minden kultúrnövény rövid, de pontos és leíró termesztési ismeretei mellett részletes táblázatok formájában kerül bemutatásra, amelyek tartalmazzák a legfontosabb technológiai adatokat, így a tápanyagigényt, a vetési paramétereket, a növényápolás és a növényvédelem adatait.

Nincsenek megjegyzések: