Oldalak

2010. november 26., péntek

MVH - Aktuális...


Aktuális
 Befejezte a területalapú támogatás (SAPS) előleg kifizetését az MVH
November közepén lezárult a területalapú támogatás előlegének kifizetése, melyet idén minden korábbinál előbb, október közepétől kezdett fizetni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.
2010. 11. 25.

 A szükséges helyszíni és adminisztratív ellenőrzések után 171 ezer gazdálkodó, a kérelmezők 95 százaléka kapta meg az előleget, összesen 107,5 milliárd forintot.
Olyan esetekben, ahol az ügyfélnek köztartozása van, nem a végzésen feltüntetett összeget fizette a Hivatal, de erről minden érintett külön értesítést kapott.
Mintegy 7400 termelőnél a túligényelt támogatás akadályozta meg az előleg fizetését, ezért nekik adategyeztetésre felszólító végzést küldött a Hivatal. Az egy blokkban lévő földdel rendelkező gazdatársaknak érdemes közösen fordulniuk a falugazdászokhoz és a Magyar Agrárkamara helyi tanácsadóihoz, mert a valós terület nagysággal kapcsolatos adatok náluk megtalálhatóak. A falugazdászoknál személyesen leadhatóak az aláírt, eredeti adategyeztető lapok, s a továbbításról is ők gondoskodnak.
Az érintett blokkok listája nyilvános, a Hivatal honlapján megtalálható. 
Az adategyeztető levelek beérkezése és feldolgozása, valamint az úgynevezett visszaosztási ráta meghatározása után, 2010 decemberétől 2011 júliusáig fizeti ki az MVH a SAPS támogatások teljes összegét.

Nincsenek megjegyzések: