Oldalak

2010. június 4., péntek

Kerti teendők...

A kertgondozásról

Ültessünk virágot!

Divatosak, a tarka színű vegyes növény összeültetések, amikor a virágládákba, függőkosarakba, terrakotta edényekbe egyidejűleg többféle növényt ültetünk. A kínálatban szereplő bőséges választék, lehetőséget teremt újabb színkombinációk kipróbálásra. Megnyugtatóak a hasonló színek árnyalatai, harmonikusak a kék-sárga együttesek, mozgalmasak a hasonló fajták különböző színeinek keverése.

Tavaszi gyepgondozás

A tavaszi csapadék és a melegedő idő elindítja a gyep növekedését. Időjárástól függően április elején-közepén végezhetjük az első nyírást. A munka megkezdése előtt érdemes ellenőrizni a fűnyíró kés élességét, mert az életlen szerszám roncsolja a fűszálak végeit.
 

A Primulákról

A kereskedelemben tél végén jelennek meg a cserepes primulák melyek káprázatos színeikkel a tavasz közeledtét jelzik.

A fagykár tünetei

A fagyos idő jó dolog, hasznos a természet számára, számos nem kívánatos rovart is elpusztít, ám a tartós hideg, a napokon sőt heteken át tartó erős mínuszok gyakran a növényeket is károsítják.
 

Téli nyugalom

Amikor a növények ősszel lehullajtják leveleiket, lezárul az aktív növekedési idényük, és kicsit hasonlóan az állatok téli álmához, nyugalomba vonulnak.

A sózás veszélyei

A havas téli táj, igazán csak a természetben szép, a hó, a latyak, vagy az ónos eső kellemetlen következményei a városlakók sietős mindennapjait inkább megkeserítik.
 

Védekezés a fagy és szél ellen

Bármilyen furcsa, de télen is kiszáradhatnak a növények. Ez a nagyobb hőingadozások és a növényben végbemenő biológiai folyamatok következménye.

Lombhullás

Késő ősz, hideg, sötét, a novemberről általában ez jut az eszünkbe. A természet télre készül; a fákról lehullanak a levelek. (f:kertpont.hu)

Nincsenek megjegyzések: