Oldalak

2010. június 28., hétfő

Olvasni jó...

Kállay Tamás: Az almatárolás biológiai alapjai
A tárolásbiológia az almáskertekben kezdődik, a gyümölcs előélete döntő tényező a tárolás sikerében. Az almatermesztők szerte a világon arra törekednek, hogy jól tárolható gyümölcsöt állítsanak elő, hiszen egész évi munkájuk ellenértékét a következő időszakban, a következő év telén-tavaszán tudják realizálni. Az almatárolás biológiája az almatermésűek morfológiai felépítésén, sajátos, klimaktérikus légzésváltozással jellemezhető érésmenetén, a hűtött és megváltoztatott utóérésen alapul.A könyvben foglalt ismeretek a gyümölcstermesztők és a tárolási szakemberek munkájához nyújt segítséget.

Dr. Vasa László: A háztartás-gazdaságtan elméleti alapjai
A szerző egy olyan társadalmi és gazdasági szereplő sajátosságait és megnyilvánulási formáit, szerkezeti összefüggéseit taglalja, mellyel a mindennapi életünk során, állandó jelleggel kapcsolatban állunk. E kapcsolatrendszer, ez az intézmény a háztartás, mely életünk, megélhetésünk társadalmi-gazdasági feltétele is egyben. A háztartás minden társadalom, minden nemzetgazdaság legnagyobb homogén szektora, akár a fogyasztásban, akár a munka és megtakarítás kínálatában elfoglalt helyét, akár a nemzeti vagyonból részesedését vesszük figyelembe.

Benécsné Dr. Bárdi Gabriella: Veszélyes 48 - Nehezen írtható gyomnövények és az ellenük való védekezés
Nagy sikerű, eladási rekordokat döntő, kiváló szakkönyv volt a volt a Veszélyes 24. Ennek a népszerű kiadványnak legújabb kiadásba további 24 veszélyesnek tartott gyom ismertetése került. Nagyon részletes, szakszerű leírás található valamennyi növényről a specialitásokat legjobban ismerő, szakavatott szerző tollából.

Nincsenek megjegyzések: