Oldalak

2010. július 16., péntek

Pannon búza

Mitől Pannon búza a búza?

A termelők, feldolgozók, kereskedők alapvető törekvése, hogy árujukat megkülönböztessék a többi árutól, felkeltsék a vevok érdeklodését, kiszolgálják igényeit és jobb árat érjenek el, mint a konkurenseik.
A megkülönböztetés egyik eszköze a márka- és védjegyteremtés.

A Pannon program alkotói figyelemmel a bel- és külpiaci igényekre és a hazai termőhelyi adottságokra, kidolgozták a "Pannon Búza Minőség" márka ismérveit, feltétel és tanúsító rendszerét, valamint védjegyét.
A Pannon Búza főbb ismérvei:
Fajtaazonos, homogén, kiemelkedő sütőipari tulajdonságokkal rendelkező, ellenőrzött termelési körülmények között előállított, biztonságos, nyomonkövetett, tanúsított, magyarországi eredetű védjegyes termék. A sütőipari tulajdonságokat jellemző vizsgálati módszerek és paraméterek meghatározásánál figyelembe vettük a hazaitól eltérő külpiaci igényeket, szokásokat (alveográfos, extenzográfos vizsgálatok) is.


Tekintettel a hazai adottságokra és a piaci igényekre kétféle minőségi osztály, a Pannon Prémium, illetve a Pannon Standard került kialakításra.

Miközben a jó minőség termelésére képes területek világszerte korlátozottak, a minőségi búza iránti igény lassan, de folyamatosan nő, különösen azért, mivel a minőség korrigálását szolgáló adalékanyagokat a fogyasztók - itthon és külföldön egyaránt - egyre inkább elutasítják.
A nyomonkövethetőség és minőségtanúsítás szükségességét indokolja, hogy az egészségmegőrzés a fogyasztók egyre szélesebb rétege számára fontos. Vásárlásaik során keresik azokat a garanciákat (tanúsítás), mely biztosítja számunkra, hogy a termelés során minden szabályt betartottak, így egészségük nem veszélyeztetett.

A program részleteit a Működési Szabályzat, Tanúsítás címszavak alatt tekintheti meg.

Az érdeklődők meggyőződhetnek arról, hogy a fémzárolt vetőmag használatán kívül nincsenek olyan követelmények, melyek többletet jelentenének egy eddig is Jó Termelési Gyakorlatot folytató búzatermelő számára.

Amennyiben Ön a jobb árak és az értékesítési biztonság reményében kész együttműködni a Pannon Búza program megvalósításában várjuk jelentkezését.
A program kezdetén most elsősorban a Termelők jelentkezését várjuk, hiszen először terméket kell előállítani és azzal párhuzamosan el kell kezdenünk a marketing munkát.
Jelentkezéshez kérjük használja a Pályázat címszó alatt található nyomtatványt.

Teremtsük meg együtt újra a magyar malmi búza hírnevét a Pannon Búza márka elterjesztésével, melynek eredménye értékesítési biztonság és többletjövedelem lesz!

Nincsenek megjegyzések: