Oldalak

2010. július 19., hétfő

Szolgáltatások...

Rendőrségi engedélyek kérése elektronikusan

Létrehozva: 2009.10.02. 13:48   Módosítva: 2010.07.13. 8:40
Bizonyos rendőrségi engedélyek beszerzése történhet elektronikus űrlap segítségével, amelyeket letöltés után az Általános nyomtatványkitöltő (korábban Abev java) program segítségével kell kitölteni. A kitöltött nyomtatványokat a Kormányzati Portál általános dokumentumfeltöltőjével kell feladni. A dokumentumfeltöltő csak ügyfélkapus regisztrációval vehető igénybe.
Az Általános nyomtatványkitöltő (korábban Abev java) az APEH oldaláról tölthető le

A kitöltés menete
A nyomtatvány kitöltésekor az előlapot kell először kitölteni. Kitöltést követően a kérelemhez csatolni kell az előírt mellékleteket. Az összes csatolt melléklet maximális nagysága 5MB, míg egy fájl maximális nagysága 1MB lehet. A Rendőrség kizárólag a következő fájlformátumokat fogadja el: dokumentumok esetében PDF, képeknél JPG, PNG.
Díj-, illetve illetékfizetési kötelezettség
Az eljárási díj-, illetve illetékének mértékét és módját az egyes kitöltési adatlapok tájékoztatói határozzák meg. A fizetés mulasztása esetén a rendőrség a közigazgatási hatósági eljárást megszünteti.
Értesítés a dokumentum befogadásáról
A rendőrség rendszere a kérelmező tárhelyére automatikus értesítés küld a kérelem érkeztetését követően a befogadásról és az érkeztető számról, a kérelem iktatását és az ügyintéző kijelölését követően az iktatószámról, az ügyintéző nevéről és az ügyintézési határidőről. Csak a rendőrség érkeztető-száma, illetve iktatószáma alkalmazható ügyazonosítás céljára, a Központi Rendszer által adott érkeztető-szám nem.

Nincsenek megjegyzések: