Oldalak

2010. november 16., kedd

Ételfotókból számol kalóriát egy új japán mobilalkalmazás

Ételfotókból számol kalóriát egy új japán mobilalkalmazás, amely a több mint 100 ezer élelmiszert tartalmazó adatbázisából ismeri fel automatikusan, hogy a mobilkamerával készült felvételen melyik étel mennyi kalóriát tartalmaz.

Az ehhez hasonló régebbi alkalmazásoknál a felhasználónak kellett begépelnie, hogy éppen melyik élelmiszerre kíváncsi, és a pontos számításhoz számtalan adatra volt szükség. A japán NTT távközlési konszern új alkalmazása csupán a felvételeken látható élelmiszerek alakjából és színéből képes meghatározni a kalóriákat. A fejlesztők szerint ezzel a kényelmes módszerrel sokkal többen lesznek kíváncsiak arra, hogy éppen miből és mennyit esznek.

A szoftver ingyenes tesztelése januártól kezdődik, a használatához csak egy internetkapcsolattal rendelkező kamerás okostelefonra van szükség. A kalóriaszámláló adatait a barátok, ismerősök egymással meg is oszthatják, a program további lehetőségei között szerepel a menü és az elfogyasztott ételek ledolgozásához igazított edzésterv is.

Japán továbbra is a karcsúbb nemzetek közé tartozik, azonban a mozgáshiányos életmóddal és a nyugati ételek térhódításával a nők és a férfiak körében is egyre többen érdeklődnek a diétás étrendek iránt.
(f:sg.hu)

Nincsenek megjegyzések: