Oldalak

2010. november 10., szerda

Fenntarthatósági Csúcs konferencia...

Páratlan összefogás a fenntartható fejlődés ügyében!

Páratlan társadalmi összefogás tapasztalható az Első Magyar "Fenntarthatósági Csúcs" konferencia körül. Eddig mintegy 33 szervezet, köztük a nonprofit szektor képviselői, a legkülönfélébb gazdasági szakmai szervezetek, a megújuló energiákban, hulladékgazdálkodásban, környezetvédelemben érdekelt gazdasági és érdekvédelmi szervezetek, szövetségek, az alternatív, megújuló energiák elterjedésében érdekelt szervezetek, ipari és kereskedelmi kamarák stb. karolták fel a fenntartható fejlődés témájának nemzeti szintű megvitatását. Szokatlanul sok média is csatlakozott a rendezvényhez.

Az ENSZ által szervezett 1992-es Rioi és a 2002-es johanessburgi Fenntartható Fejlődési Világtalálkozót majd 2012-ben követi a következő globális eszmecsere. Az Első Magyar „Fenntarthatósági Csúcs" konferencia 2010-ben e világtalálkozók közé betagozódva, a magyar fenntartható fejlődésért tevő, cselekvő, felelősen gondolkodó és élő emberek, cégek, szervezetek évről évre visszatérő találkozója kíván lenni.

A konferencia fő kérdéskörei:

1.
Fenntartható társadalom, fenntartható gazdaság (energia)
2.
Klímaváltozás, környezetvédelem, zöldülő üzlet
3.
Az üzleti szektor felelőssége
4.
Felzárkóztatás, esélyegyenlőség
5.
Gondolkodásmód-, értékváltás (tudatos létezés, egészségügy, oktatás)

A kiállítással egybekötött konferencia előadói, a tudomány, oktatás, nonprofit szektor, üzleti élet kiválóságai, írók, filozófusok, s nem utolsósorban a kormány felelős döntéshozói, fontosnak tartják a fenntartható fejlődés minden vetületének, területének átfogó, nemzeti szintű megvitatását, a problémák megbeszélését, a megoldások keresését, a párbeszédet. (f:KlímaBlog.hu)

Nincsenek megjegyzések: