Oldalak

2010. november 2., kedd

Gombavilág...

Dr. Rimóczi Imre: Gombaválogató 9.
A sorozat indulása óta eltelt évtized során igen sok új ismeret halmozódott fel hazánk nagygombáiról. Több száz fajtáról derült ki, hogy nálunk is él, és néhol nagy számban mutatkozik. Gazdagodott a kép a Börzsöny, a Zempléni-hegység, de a Mecsek és a Bükk gombavilágáról is.

Dr. Rimóczi Imre: Gombaválogató 7.
A Gombaválogató sorozat újabb kötetét írta meg a szerző. A nagygombák közül újabb 142 ismertetését tartalmazza a mű, melyek zömében az erdőkben található gombafélék. Ezért ajánlható a könyv az erdei gombák meghatározására, felismerésére.

Dr. Rimóczi Imre: Gombaválogató 2. - második, bővített kiadás
A Gombaválogató könyvsorozat eddig megjelent 8 kötetét azzal a céllal hozta létre a Szaktudás Kiadó Ház, hogy hazánk nagygomba világából csaknem 1200 fajt bemutasson, megismertessen.

Dr. Rimóczi Imre: Gombaválogató 1.
A nagysikerű sorozat első kötetének második kiadása. A hazánkban élő nagy-gombafajok száma meghaladja a kettőezer-ötszázat. A szerző vállalkozott rá, hogy - a felismerés, eligazodás megkönnyítése érdekében - ezek közül a leggyakrabban előfordulókat bemutassa.

Dr. Rimóczi Imre: Gombaválogató 4.
A mű az erdők, mezők, ligetek,rétek, parkok, gyümölcsösök élővilágából mutat be 128 gombafajt. A gomba gyűjtők számára a felismerést segítő hasznos kiadvány. Gyönyörű színes felvételek illusztrálják a könyvet, melyek a gombákat élőhelyükön, az előfordulásuk környezetében mutatják be.

Rimóczi Imre: Gombaválogató 3
Ez a könyvsorozat a gombák világában segít eligazodni. Itt ez a könyv, melyben találhatunk képet, leírást a megpillantott gombáról, megtudhatjuk, hogy érdemes-e, szabad-e begyűjteni és a gombaszakértőhöz vinni, hogy rábólintson, valóban ehető, értékes gombával töltöttük meg kosarunkat.

Dr. Rimóczi Imre: Gombaválogató 8.
A sorozat immár 8. kötete, amiáltal a sorozatban bemutatott fajok száma 1169 re nőtt. A mű az erdők, mezők, ligetek, rétek, parkok, gyümölcsösök élővilágából mutat be 130 gombafajt, a hazai nagygombák közül. A gombagyüjtők számára a felismerést segítő hasznos kiadvány.

Dr. Rimóczi Imre: Gombaválogató 5.
A Gombaválogató könyvsorozat e kötetében található 127 fajjal együtt már 749 gomba részletes leírása és bemutatása segíti az érdeklődőket a nagygombák világának megismerésében. A sorozat indulása óta eltelt évtized során igen sok új ismeret halmozódott fel hazánk nagygombáiról. Több száz fajtáról derült ki, hogy nálunk is él, és néhol nagy számban mutatkozik.

Dr. Rimóczi Imre: Gombaválogató 6.
A könyvben 148 féle hazánkban megtermő gombafaj bemutatása történik. A nagygombák jelentős része étkezésre alkalmas kiváló alapanyag. Ahhoz azonban, hogy a begyűjtött gomba biztosan az étkezés jó alapanyaga legyen, mindenek előtt egyértelműen ismerni kell a gombát.

Nincsenek megjegyzések: