Oldalak

2010. november 19., péntek

Képtelen Guinness-rekordok...

Képtelen Guinness-rekordok a rekordok világnapján

Egyesek 24 órás vízi csúszdázásra gyűltek össze, mások közös izzadásra a szaunában, egy férfi pedig 150 kilós cipőben kérkedett.

A rekordok 6. világnapján, csütörtökön 15 országban mintegy 200 ezer résztvevő küzdött azért, hogy helyet kapjon a Guinness-féle rekordok könyvében.

A szauna barátainak, akik 91 országból 130-an voltak, sikerült is ez. Az észak-rajna-vesztfáliai Hamm város egyik termálfürdőjében új rekordot állítottak fel a "legtöbb nemzetiség egy szaunában" kategóriában. Ez eddig 76 volt. A szaunázók összesen 5 percig ültek együtt, hazájukat jelképező pólóban.

Egy másik rekord ugyancsak fürdőben született, a München melletti Erdingben. Ezt a német hadsereg, a Bundeswehr 10 katonanője állította fel, miután 24 órán keresztül csuszkáltak szünet nélkül egy vízicsúszdán. Az üzemeltetője szerint a világ leghosszabb - 356,32 méteres - csúszdáján összesen 824,52 kilométert tettek meg, ami két kilométerrel több a régi rekordnál.

Az erősebbik nemnek ugyanez a rekord nem sikerült. Tíz férfi - ugyancsak a Bundeswehr katonái - egész éjjel küzdöttek, és teljesen kimerültek, de végül elfogyott a szuflájuk és feladták.

A londoni Ashrita Furmannak ellenben összejött egy új világrekord: tíz métert hagyott maga után egy 146,5 kilogramm súlyú cipőben (az előző 122,8 kiló volt). Ugyancsak Londonban készült világrekordra csütörtök este két fivér: a lehető leggyorsabban végiglátogatni az összes metróállomást. Már két éve tervezték, hogy milyen módon tehetik meg ezt a legkönnyebben.

Észak-Írországban a legnagyobb bikiniparádéra, Franciaországban a legnagyobb emberi mozaikra készültek. Joey Kelly, a Kelly Family egykori énekese egy magaskötélen tervezte megtenni az eddigi legnagyobb távot, 21 kilométert 24 órán belül.

Hamburgban egy mutatványos, Joe Alexander már szerdán két új rekordot állított fel. Könyökével kettétört 24 betontömböt (az eddigi rekord: 14), miközben egyik kezében egy nyerstojást tartott. Azonkívül elkapott 43 kilőtt nyílvesszőt. (Az eddigi rekord 36 volt.) Muhamed Kahrimanovic abban állított fel rekordot, hogy puszta kézzel a legtöbb baseballütőt törte darabokra (55-öt a korábbi rekorddal, 40-nel szemben).
Forrás: MTI, Bulvár

Nincsenek megjegyzések: