Oldalak

2010. február 9., kedd

Távmunka...

Otthonról dolgoznál, mégsem a házban?
Láttunk már variációkat arra, hogy milyen lehetőségeid vannak, ha otthonról végezhető munkába szeretnél belevágni. Vannak ún. shared office-ok, olyan virtuális irodák, ahova bizonyos bérleti díj ellenében olyanok járnak, akiknek túl nyomasztó az otthoni munkavégzés.
Van tehát a hagyományos megoldás, amikor szimplán otthon maradsz, és a lakásban, szobában dolgozol… Ennek nagy hátránya az otthon lévő távirányító és a szabadság, hogy magad osztod be az időd és szó szerint senki sem ellenőriz. Ám ha nem szeretnél a lakásban ülni, és bérleti díjért sem fizetnél persze, itt az újabb alternatíva, mely egy londoni cég szüleménye. Konkrétan miért ne használhatnád a saját kerted irodának? Hogyan? Elég ránézned a képekre, és egyértelmű lesz a válasz.
Az OfficePOD-ot nyugodtan nevezhetjük kerti irodának, egy olyan helyiség, amely teljesen elkülönül a lakóháztól (Japánban az ilyet nevezik kapszulának), azonban valahogy mégsem az. A “kapszula” a ház energiáját használja és alapterülete 2,1 x 2,1 méter, tehát összességében nem éri el az 5 négyzetmétert.
Az irodába minden befér, amire szükséged lehet munka közben: laptop, számítógép, nyomtató, fax és egy bútor is, ahova a különböző feljegyzéseket pakolhatod!
És ha eddig a kertet arra használtad, hogy munka közben kikapcsolj egy kis időre, azt most felejtsd el, most a kert lesz a munkahely! Arra azonban mégis jó, hogy elkülönítsd az otthont a munkahelytől, hogy megígéred magadnak, oda tényleg csak dolgozni jársz. Márpedig dolgozni lehet nappaltól éjszakáig, a mesterséges fény ugyanis megoldott dolog ezen a “munkahelyen”.
Ha pedig ez a mondat igaz, és az otthonról dolgozók tényleg csak a munka miatt ülnek be az OfficePOD-ba, akkor ez egy hatékony eszköz lehet a munkáltatók számára.
Én személy szerint megnézném a kutyám képét, amikor kiülök a kertbe az OfficePOD-ba, és ő leheveredik mellé szomorúan, hogy nem miatta megyek ki a kertbe…

Nincsenek megjegyzések: