Oldalak

2010. február 10., szerda

Boros gasztronómia

» Szekszárdi fűszeres hátszín
Hozzávalók: 1 kg marha hátszín, 5 dl szekszárdi vörös bor, 3 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl ecet, 2 db babérlevél, 1 kávéskanál szegfűbors, 1 mokkáskanál szemes bors, 1 mokkáskanál törött bors, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 1 dl olaj, só, kakukkfű, 1 evőkanál mustár.
» Vörös boros meggyleves
Hozzávalók: 15 dkg cukor, 1,5 dl vörös bor, 1 db citrom, 50 dkg meggy, 1 kávéskanál liszt, 1 tojássárgája, 2 dl tej, egy csipet só, fahéj, szegfűszeg, 2 dl tejföl.
» Vörös boros kifli
Hozzávalók: 4 db vajaskifli, 2 dl vörös bor, 8 dkg porcukor, 20 dkg szilvaíz, 5 dkg mazsola, 5 dkg liszt, 3 db tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, olaj, vaníliás cukor.
» Soproni vörös boros pecsenye
Hozzávalók: 80 dkg marhahús (stefánia vagy pacsni), 2 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, ½ liter soproni kékfrankos, 15 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 kiskanál piros arany krém, 1 kiskanál kakukkfű, só, törött bors, 3 db szegfűbors, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg zeller, 1 evőkanál liszt, 1 csokor zöldpetrezselyem, olaj.
» Villányi boros csülök
Hozzávalók: 1,50 dkg csülök, 3 gerezd fokhagyma, só törött bors, 2 dl fehérbor.

Nincsenek megjegyzések: