Oldalak

2010. február 6., szombat

MNVH regisztráció

FELHÍVÁS - A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) regisztrációjára
Nagy örömünkre szolgál, hogy felhívhatjuk a vidék társadalmának figyelmét a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megalakulására és a Hálózat által nyújtott új lehetőségekre.

„A megújuló vidékért” címmel a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat pályázatot hirdet mintaértékű agrár-vidékfejlesztési projektek és programok leírására
„A pályázat célja: felkutatni, jutalmazni és közismertté tenni – belföldön és más Európai Uniós tagországokban - az EU és nemzeti társfinanszírozással megvalósított, mintaértékű agrár-vidékfejlesztési gyakorlatokat, a magyarországi kiemelkedő, példamutató, gazdaságilag fenntartható, innovatív fejlesztéseket. Bemutatásukkal, az információk cseréjével tovább erősíteni az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) forrásainak a vidék gazdasági, infrastrukturális, közösségi-társadalmi fejlődésére gyakorolt hatását. A megvalósított fejlesztések eredményeinek megismertetésével, a jó és hasznosítható példák erejével bátorítani a vállalkozásokat, egyéneket és termelői szervezeteket, önkormányzatokat, közösségeket fejlesztési céljaik, elképzeléseik valóra váltására.”

Magyarország vidéki térségeinek fejlesztéséhez a 2007-2013 közötti időszakban eddig példa nélkül álló lehetőségek, eszközök és források állnak rendelkezésre. Hazánkban az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) megvalósítására összesen mintegy 1300 milliárd forintnak megfelelő forrás áll rendelkezésre munkahelyteremtő és megtartó beruházásokra, a mezőgazdaság modernizációjára, infrastrukturális-, szociális-, informatikai és egyéb helyi közösségi célú fejlesztésekre.

A Hálózat nyitott fórum kíván lenni az agrárgazdaságban és vidékfejlesztésben érdekelt és érintett összes szereplő számára, így létrehozva egy információs és együttműködési hálózatot.
Ki regisztrálhat?
* Regisztrálhat minden olyan természetes személy, vállalkozás, helyi önkormányzat, egyház, köztestület és civil szervezet aki, vagy amely aktívan részt kíván venni a vidékfejlesztésben, vagy egyszerűen csak érdekelt valamely vidékkel kapcsolatos témában.
Hogyan tudok regisztrálni?
* A regisztráció két egyszerű lépésből áll. Online megtehető a www.mnvh.eu honlapon, vagy a 131/2008 (X.1.) FVM rendelet 1. sz. mellékletét képező regisztrációs lap kitöltésével és a nyomtatvány saját kezű illetve cégszerű aláírásával. Az aláírt Regisztrációs lapot ezt követően el kell juttatni postán, vagy személyesen a területileg illetékes, minden kistérségben elérhető Helyi Vidékfejlesztési Irodába.
Milyen kötelezettségekkel, költségekkel jár ez számomra?
* A Hálózathoz tartozásból nem származik semmiféle kötelezettség, és költségekkel sem jár. Ez egy teljesen ingyenes szakmai fórum!
Miért jó Önnek, ha a Hálózat tagjává válik?
* Újabb hasznos szakmai, üzleti kapcsolatokra tehet szert, miközben elsőkézből értesül a legfontosabb vidékfejlesztést érintő eseményekről, információkról.
* Kiválaszthatja mely témában, szakterületben érdekelt, és így kifejezetten az Ön érdeklődési körének megfelelő információkat kapja meg.
* A Hálózat megszervezi a szakmai tapasztalatcserét, tanulmányutakat és képzéseket. Tájékoztatást nyújt a vidéki szereplők számára a hazai és nemzetközi források által nyújtott fejlesztési lehetőségekről.
Van-e határidő, hol kérhetek bővebb felvilágosítást?
* A jelentkezéseket folyamatosan várja minden területileg illetékes Helyi Vidékfejlesztési Iroda vezetője. Bővebben olvashat a Hálózatról a http://www.innoland.hu/ptPortal/index.php?mod=news&action=showNews&newsid=9446&lang=hu internetes oldalon található online kiadványban.

Nincsenek megjegyzések: