Oldalak

2010. február 7., vasárnap

Pénzügyi horoszkóp

Vagyonhoroszkóp
B A K -december 22. - január 2O.
Bölcsen szemléli az életet. Pénzügyeit is a bölcsesség hatja át. Csak megfontoltan kockáztat. Imádja megszervezni mások pénzügyeit. Üzleteit a szervezés, fegyelem, kitartás jegyében köti, felelősséggel.
Tiszteletet érez a pénz iránt, ami miatt soha nem költ könnyelműen, és pontos költségvetést vezet. A rendelkezésére álló összeget jó előre beosztja, és a szükséges kiadásokat csak ritkán lépi túl. A megtakarítások, a nyugdíjas évek gazdagsága már fiatal korában a szeme előtt lebeg, és mindent megtesz a megvalósításáért.
V I Z Ö N T Ő (január 21. február 19.)
Ritkán lesz belőle gazdag ember. Gyakran előfordul, hogy éleseszével elért hasznát mások fölözik le, de ez őt cseppet sem zavarja. Az alkotás öröméért dolgozik. Szereti valamilyen magasztos cél érdekében élni az életét, és ez a legritkább esetben a vagyon, a gazdagság.
Vagy nagyon szűkmarkú, és akár háromszor is megnézi mindennek az árát, mielőtt megvenné, vagy egész egyszerűen gondolkodás nélkül szórja a pénzt, és felvásárol mindent, ami az utjába kerül. Éppen ezért anyagi helyzetére állandó, végletekbe menő hullámzás jellemző. Viszont minden üzlete etikus és törvénytisztelő.
H A L A K február 20.- március 2O.
Vagyoni szempontból ellentmondásos jegy. Nem ritkán élete során többször is elszegényedik, illetve meggazdagodik. Amikor éppen van mit a tejbe apritania, akkor bőkezűen adakozik. Nem túl beosztó. Gyakran elcsábitják a könnyű, kockázatos pénzszerzési lehetőségek.
A pénz nála könnyen jön, könnyen megy. Nem tulajdonít neki nagy hangsúlyt. Nem gond, ha éppen nincs egy fillére sem, de ha pénz áll a házhoz, azonnal vacsorát szervez mindenkinek, és megünnepli anyagi fellendülését. A részletekre nem figyel, a banki értesítőket nem nyitja ki, a majd lesz valahogy elvet követi.
K O S március 21.-április 20.
Számára a vagyon a megszerezhető ismeretek tárházát jelenti, amelyen keresztül kemény, becsületes munkával éri el pénzügyi sikereit. Nehezen kér, és nem szivesen ad kölcsön. Ismeretlen számára a becstelenség, a megvesztegethetőség. Kizárólag a saját erejéből gazdagodhat meg.
Szereti a szerencsejátékokat, és túl gyakran vállal túl nagy kockázatot. A biztosítás és a fedezet nem az ő asztala, általában gondolkodás nélkül vág bele egy-egy befektetésbe. Célja a gyors és könnyű pénzszerzés, melynek eléréséért szinte mindenre hajlandó. Ez azonban azt eredményezi, hogy könnyedén padlóra kerülhet, és kölcsönökre szorul.
B I K A - április 21.- május 20.
Gyűlöli a kockázatot. Ha mégis rákényszerül pontosan és előre számba veszi azt. Soha sem fog elszegényedni. Szorosan a kezében tartja a családi költségvetést, mindent aprólékosan ellenőriz, és jaj annak, aki megszegi takarékos elvárásait.
Mániája minden, ami drága és csillog. Szinte semmire nem költ, a pénze is a bankban halmozódik, de a luxuscikkeknek nem tud ellenállni. Ékszerek, drágakövek, régi, egyedien palackozott borok, festmények és egyéb képzőművészeti tárgyak sorakoznak a lakásában. Ugyanakkor viszont előfordulhat, hogy a hűtője üres, vagy az ebédeden spórol.
I K R E K - május 21. - június 21.
Egyszer kopp, máskor hopp. Könnyen szerzett jószág, könnyen vész el. Megfér benne egyszerre a nagylelkűség és a becstelenség. Ha képes leszűkiteni tevékenységei körét van esélye a meggazdagodásra, ellenkező esetben elvész a részletekben, szétszórttá válik és vagyontalanul hal meg.
Számára a pénz sosem volt gond. Ha nincs, szerez, legyen szó akár kétes üzelmekről is. Kölcsön is örömmel kér, igaz, ha éppen van pénze, ad is mindenkinek. A gazdagodjunk meg gyorsan elvet vallja, így sokszor köt ki játéktermekben vagy kaszinókban. A kockázat nem érdekli, élvezi a játékkal járó izgalmakat. A szerzett pénz viszont hamar kifolyik a kezéből.
R Á K - június 22.- július 22.
Szerencsés és jó érzékkel rendelkezik a pénzügyek terén. Bár kissé naiv. Szívesen ad kölcsön, adósaiban azonban csalódhat, jó szivével visszaélhetnek. Sérülékenysége azonban csak látszat, az igazán nagy sebektől ugyanis megvédi erős páncélzata. Következetes és kockázat kerülő, aggodalmaskodó tipus.
Mivel lételeme a biztonság, megbolondulna a puszta tudattól is, hogy nincs tartalék a számláján. Sokan tartják emiatt zsugorinak, pedig szeretteitől sosem sajnálja a pénzt. Gyűjtöget, mert sosem tudhatja, hogy mikor érik nagyobb kiadások, és a tartalékaihoz is csak végszükség esetén nyúl hozzá. Kölcsönt ritkán veszel fel, inkább spórol.
O R O S Z L Á N - július 23. - augusztus 22.
Szivesen kockáztat. Mindig a győzelemre játszik, és ez gyakran be is jön neki. Ha mégsem, akkor gyorsan talpra áll. Ha megteheti nagylelkűen, bőkezűen osztogatja vagyonát. Élvezi a csillogást és mások csodálatát.
Tipikusan nagy költekező, és sokkal magasabb életszínvonalon él, mint amit alapvetően megengedhetne magának. Nagyon jól mozgatja a pénzt a szükségletei között, így mindig jut arra is, ami csak a kedvtelést, az utazásokat, az éttermeket vagy a nyaralást illeti. Szívesen kápráztat el másokat nem létező anyagi helyzetével.
S Z Ű Z - augusztus 23.-szeptember 22.
Pedáns, elemző tipus. Jó beszédkészsége van, ezért egyaránt lehet belőle jó könyvelő és jó üzletkötő is. Szeret pletykálni, ezért pénzügyi titkokat ne bizzunk rá. Könnyebben osztogat jó és hasznos tanácsokat, mint kölcsönöket, ez érthető, mivel mindent kemény munkával, a saját erejével ér el. . Egyes esetekben kifejezetten fukar is lehet.
Nagyon ügyesen gazdálkodik, mindig figyeli a leárazásokat, és a boltban is előnyben részesíti az akciós termékeket. Bár a minőségből nem ad alább, az árat mégis képes alacsonyan tartani. Éppen ezért mindig van pénze, sosem küzd anyagi problémákkal. Minden számlát befizet, és rögeszmésen kerüli a kockázatokat.
M É R L E G - szeptember 23. - október 22.
Kiegyensúlyozottság jellemzi. Ritkán gazdag és ritkán szegény. Ha van miből szivesen és bőkezűen adakozik. Általában pont annyija van, amennyire szüksége van. Szereti a szép és kényelmes dolgokat, ezért ezekre szivesen áldoz is. Türelmes, sőt gyakran főleg a határidők tekintetében, halogató tipus. Mindent az utolsó pillanatban akar megoldani, ez általában sikerül is neki.
Minden hónap elején megtervezi a havi költségvetést, melyben fillérre pontosan beosztja a pénzét, mégis kicsúszik a keretből. Ennek oka nem felelőtlensége, hanem a jólét iránti erős vonzalma. Sokszor képtelen egy-egy árucikknek ellenállni, és nem szeret szembesülni azzal, hogy az adott hónapban nem engedheti meg magának.
S K O R P I Ó - október 23. -november 21.
Olthatatlanul vágyakozik a pénzre. Soha sem hal meg szegényen. Kockáztató tipus. Ha veszit is, mindig talpra áll.. Nagyra tartja saját rátermettségét, ezért az anyagi javak elosztásánál mindig elsőként áll a sorba. Csak a legszűkebb környezetével szemben bőkezű. Kedveli a veszélyt. Jó stratéga és jó üzletember
Ha valaki megkéri a kezét, azonnal a házassági szerződés jut az eszébe. Ennek oka nem az, hogy zsugori, csak úgy gondolja, hogy minden, amit maga szerzett meg, csak őt illeti. Önfenntartási ösztöne megjelenik a mindennapokban is, hiszen szereti magát bebiztosítani. Jóléte és megélhetése mindennél fontosabb számára, és ezt nem áldozza fel még házassága miatt sem.
N Y I L A S - november 22.- december 21.
Kétarcú jegy. Vagy nagyon gazdag, vagy puritán körülmények között, lemondóan él. Mindkét élethelyzetben azonban jól érzi magát. Egy részük hajlamos a becstelenségre és pazarló módon él, másikuk épp ellenkezőleg, rendkivül becsületes. IIntuitv jegy. (Nostredamus is inyilas volt.) Aki pénzt szeretne tőle kölcsönkérni, jól teszi, ha a hiúságára appelál.
Extravagáns igényei miatt gyakorlatilag állandóan szórja a pénzt. Ha nincs mit elszórni, akkor hajlamos hatalmas adósságokat felhalmozni. Híres arról is, hogy amikor éppen nincs mit a tejbe aprítani, akkor képes valahonnan valami rejtett tartalékkal előállni. Pénzügyeit teljes mértékben a véletlenre bízza, nem aggódik a kockázatok miatt.

Nincsenek megjegyzések: