Oldalak

2010. február 9., kedd

Bio

Miért éri meg ökológiai gazdálkodásból való termékeket választani?
Először is olyan ízvilág tárul eléd, amilyeneket még nemigen tapasztaltál. Étkezés közben csukd be a szemed, és máris látod és érzed a termőföld harmatcseppekkel megjelenő illatát, a búzakalászok tiszteletteljes hajlongását, miközben a nap melegítő sugarai finoman melegítik a bőröd.
Aztán nem kell attól félned, milyen újabb allergia, megfázás jön ki rajtad, hiszen ezek a termékek nem tartalmaznak ízfokozókat és egyéb adalékanyagokat. Így a természetes tápanyagokkal erősítik a szervezeted, és a májad is meg tud pihenni egy kicsit.
Mitől is lehetsz biztos abban, hogy megbízható forrásból szerezted be az aznapi ebédet? Ez nagyon egyszerű, csupán a csomagolást kell jól megnézned. Amiken ezek a feliratok szerepelnek, azokkal nem foghatsz mellé:

- HU-ÖKO-01 (Biokontroll Hungária Kft.)
- HU-ÖKO-02 (Ökogarancia Hungária Kft.)

Ha pedig a zöldséget is ökológiai gazdálkodásból szereznéd be, akkor a biopiacok várnak a finom, friss termékeikkel (itt is rendszeresen végeznek ellenőrzést).
Úgy gondolom, nem csupán egy divathóbortról van szó, hanem olyanféle megelégedettségről, amit azután érzel, hogy elfogyasztottál valami egészségeset.

Nincsenek megjegyzések: