Oldalak

2009. december 27., vasárnap

Földvásárlás

Nyílt levél a magyar gazdához
Kedves Gazdám!

Vegyél földet most! Földvásárlás esetén a lekötött tőke nem amortizálódik el, és a jövőben még felértékelődő vagyonelemnek is számít. Mint bérlő jól ismered a bérelt földeket és a bérbeadókat is. Helyzeti előnyöd nagyon jelentős minden lehetséges külső földvásárlóval szemben. Mint komolyabb, 100 ha fölötti magyar gazdálkodónak emelkedő jövedelmezőséged és emelkedő támogatási szinted van, és a földhitelezés lehetősége is kezd megnyílni előtted.
Ha jól számolom, ha Te vásárolsz egy új földet, de akár csak a jelenleg bérelt területet is, attól fogva Neked termel a föld, Neked fizet az Unió és a Te tulajdonod értékelődik fel. Jelenleg az átlagos földárak 600-800 eFt/ha körül alakulnak. Három év múlva 1,5 millió Ft-ba is kerülhet egy hektár, de Neked már ma megéri kifizetni akár az 1 MFt/ha-os árat is: 1.000 eFt - 200 eFt = 800 eFt/ha, tehát a három év hozama kompenzálná a mai magasabb árat, ugyanakkor a felértékelődés már nyereséget eredményez, és onnantól számítva a gazdálkodási jövedelem is.
Így vagy úgy, Te, a magyar gazdálkodó jelented az igazi keresletet és vásárlóerőt a magyar földpiacon. Vegyél földet most!

Nincsenek megjegyzések: