Oldalak

2009. december 27., vasárnap

Október, az állatvédelem hónapja

Ebben a hónapban az állatvédelemről emlékezünk meg.
A megkínzott állatokról és azokról,akik időt-pénzt nem kímélve próbálnak segíteni rajtuk.
Kik Ők?Valamiféle elfajzott csodabogarak?Nem.Olyan embertársaink,akik nem mennek el egy szenvedő állat mellett azzal,hogy "úgysem tudok segíteni rajta,inkább elfordítom a fejem".
Kicsiny országunkban időnként nagy port ver fel egy-egy állatkínzási eset.Beszélnek róla pár napig,mert a média bemutatta,aztán elfelejtődik.
Ma Magyarországon gyakorlatilag következmény nélkül lehet állatot kínozni,komoly büntetést még nemigen kapott senki ilyesmiért. Sajnos egy nyilvánosságra került esetre körülbelül 100 olyan,nagyon hasonló állatkínzás jut,amiről senki nem szerez tudomást.
Napi gyakorlat a kutyák láncon tartása,felesleges kölyökállatok vízbe fojtása,agyonütése,felesleges felnőtt állatok szélnek eresztése,sintértelepre adása,felakasztása stb.sajnos az emberi találékonyság végtelen.
Az emberek egy része nem gondoskodik a szaporulat megelőzéséről,az ivartalanításnál olcsóbb a kicsik megölése.
Állataink tartási körülményei sok helyen horrorisztikusak,legyen szó gazdasági vagy hobbiállatokról.
Október az állatvédők hónapja. Emlékezzünk meg azokról az állatokról,akik azért halnak meg,hogy ízletes étel kerüljön asztalunkra,a kísérleti állatokról,a sintértelepeken halált várókról,a megkínzottakról. És nézzünk körül környezetünkben,mivel javíthatnánk állataink életkörülményein.

Nincsenek megjegyzések: