Oldalak

2009. december 24., csütörtök

Könyvespolc

Csoma Zsigmond: Borban a vigasság
Az ismert szerző és az Agroinform kiadó együttműködésének újabb darabja. Csoma Zsigmond a szőlővel és a borral kapcsolatos írásai - Szent Vincétől Szent János poharáig, Magyar füves- és gyógyborok, Nők a magyar szőlő- és borkultúrában, A borkóstolás története, művészete és gyakorlata, A magyar bor útja, Bortörténeti breviárium – sorát egy újabb, rendkívül lebilincselő olvasnivalóval gazdagította.

Christopher Brickell: Dísznövény enciklopédia
Az Angol Királyi Kertészeti Társaság Dísznövény-enciklopédiája a legalaposabb, legmodernebb és legbőségesebb dísznövénykalauz, amely mindmáig megjelent: több mint 8000 növényt ismertet, ezeknek a felét teljesen új módszerrel csoportosítva, ragyogó színes fényképekkel. A szakértői munkaközösség szövegével együtt ez a könyv a kertbarátok bibliája kíván lenni; ott a helye minden kertészkedő ember könyvespolcán.

Suzannah Olivier - Joanna Farrow: Turmixok, koktélok és gyümölcsitalok
A könyv több mint 160, csábítóbbnál csábítóbb turmix és gyümölcsital, különösen egészséges zöldséglé, tejes shake, fagylaltos finomság és klasszikus koktél receptjét mutatja be. Ismerteti az italköltemények készítéséhez használt eszközöket és a lehetséges lékészítési módszereket, az italokhoz szükséges alapanyagokat: a gyümölcsöket, a zöldségeket, a fűszernövényeket és a különféle táplálék kiegészítőket. Részletesen felsorolja az egyes agyagok egészségre gyakorolt hatását, kitérve a vitamin- és ásványianyag-tartalomra is. (olvass.hu)

Nincsenek megjegyzések: